Předpříprava: Elektr.troubu rozehřát na 190st. Kulatou dort.formu vymazat a vyložit papírem na pečení (není nutné, ale je to lepší). 100 g čokolády nechat rozpustit v kovové misce nad parou a nalít do kelímku od jogurtu, nechat ztuhnout v lednici
Korpus: Utřít dohladka 180g másla s 200g jemného cukru a 1 vanilk. cukrem (já přidávám ještě rum). Postupně zapracovat 3 ušlehaná vejce, 120g rozpuštěné čokolády, 150 ml bílého jogurtu a stěrkou vmíchat 150g mouky prosáté s 1/2 práškem do pečiva. Péct cca 30 min.
Poleva: 100g čokolády nechat rozpustit se 75ml smetany ke šlehání a 25g másla a nalít na korpus. Ztuhlou čoko vysypat z kelímku a škrabkou na brambory nastrouhat hoblinky, vysypat na dort.
Dobrou chuť!!
PS: Čokoládu je nejlepší použít nějakou 60-75%, ale já to kombinuju s klasickou na vaření. Mouku používám tak 1/2 celozrnné jemně mleté + 1/2 hladké nebo polohrubé, oni to tam neuvádí, ale všechno vzejde. Cukr krupici, nejlepší je třtinový jemně mletý, ale tím se to zase dál prodražuje. |