Potrebujete: 1/2 kg polohrube mouky 3,5 dl mleka 100 g cukr krupice 100 g masla /margarin,olej/ 40g drozdi sul merunkovou zavareninu /lekvar/ vejce na potreni /staci bilky z nadivky/ mouku na val
Z vlazneho mleka,drozdi,cukru a mouky zadelame kvasek a vypracujeme testo a nechame vykynout /kdo ma domaci pekarnu, ma bez prace/ mezi tim si pripravime
napln : 250 g tvarohu 2 zloutky 5 lzic cukr moucka 1 bal.vanilkoveho cukru spetku citr.kury
veskere prisady dukladne promichame do hladke hmoty Drobenka : 150g hrube mouhy, 150g cukr krupice, 100g masla Z testa si nakrajime kousky, ktere rozvalime na placicky ,doprostred kazde z nich dame lzicku tvarohove hmoty a zabalime /jako buchty/, dame jednotlive na plech vylozeny pecicim papirem a nechame jeste 20 minut kynout. Potom do kazdeho bochanku udelame dulek a naplnime zavareninou.Okraje potreme vajcem, a povrch posypeme drobenkou. Peceme v trobe 180 st.C asi tak 25 - 30 min. dozlatova. Preji dobrou chut .
|