|
|
Podmáslové řezy s ořechovou peřinkou / jeanny |
|
Autor: Bluemar , 15.1.2009 | |
| Podle Dr. Oetkera
Na těsto: 300 g hladké mouky 1 balíček prdopeče 300 g cukru (já dala míň, tak 250) 1 balíček vanilinového cukru 3 vejce 300 ml podmáslí
Na peřinku: 125 g másla 150 g cukru (já dala 125) 200 g strouhaných ořechů, mandlí apod (příště to zkusím s kokosem) (přidávala jsem ještě cca 1dl mléka)
Všechny přísady na těsto promícháme a vlijeme na vymazaný pekáč. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 10-15 minut. Mezitím v kastrolku svaříme přísady na peřinku. Povytáhneme pekáč z trouby a na zapečený povrch natřeme peřinku. Vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 15 minut.
Je to dobré, akorát doporučuji krájet ještě teplé - peřinka mírně zkaramelizovala a láme se a kraje řezů nejsou tak vzhledné:-)) Nechte si chutnat. |
|
Zobrazeno doposud 1819 x.
|
|