|
|
Rychlá buchta alias buchta pro blbce / bradhal |
|
Autor: Bluemar , 30.8.2006 | |
| 35 dkg polohrubé mouky (mám vyzkoušeno, že bohatě stačí i 30 dkg nebo i míň) 25 dkg mletého cukru (toho taky stačí míň) 2 dcl oleje 3 vejce 1 prdopeč (prášek do pečiva) 1 velký kompot (celý i se šťávou, nevylévat) Všechno si to nasypete do mísy, zalejete kompotem, zamícháte, vylejete na vysypaný plech. To zabere i s pobíháním po baráku deset minut. Pečete asi 20 - 25 minut. Vynikající s rybízem, angreštem, ananasem. Ještě zkusím borůvky. Použití většího pevnějšího ovoce (třešně, hrušky) taky možné, ale buchta mi přišla sušší (jinak je taková "mokřejší"). Při použití meruněk nebo rynglí doporučuju nejdříve zamíchat jen šťávu a ovoce poklást na těsto až na plechu (jinak to asi moc nevyskočí). Použila jsem i kombinaci velký kompot meruněk (v tom bylo málo šťávy) a k tomu malý kompot rybízu - nejlepší kombinace. Tak neváhejte a zkuste. |
|
Zobrazeno doposud 1145 x.
|
|