Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dvojctihodné koláče / Tanja1

Autor: Bluemar , 23.3.2007

Potrebujete:
1/2 kg polohrube mouky
3,5 dl mleka
100 g cukr krupice
100 g masla /margarin,olej/
40g drozdi
sul
merunkovou zavareninu /lekvar/
vejce na potreni /staci bilky z nadivky/
mouku na val



Z vlazneho mleka,drozdi,cukru a mouky zadelame kvasek a vypracujeme testo a nechame vykynout /kdo ma domaci pekarnu, ma bez prace/
mezi tim si pripravime


napln :
250 g tvarohu
2 zloutky
5 lzic cukr moucka
1 bal.vanilkoveho cukru
spetku citr.kury



veskere prisady dukladne promichame do hladke hmoty
Drobenka : 150g hrube mouhy, 150g cukr krupice, 100g masla
Z testa si nakrajime kousky, ktere rozvalime na placicky ,doprostred kazde z nich dame lzicku tvarohove hmoty a zabalime /jako buchty/, dame jednotlive na plech vylozeny pecicim papirem a nechame jeste 20 minut kynout. Potom do kazdeho bochanku udelame dulek a naplnime zavareninou.Okraje potreme vajcem, a povrch posypeme drobenkou. Peceme v trobe 180 st.C asi tak 25 - 30 min. dozlatova.
Preji dobrou chut .

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 537 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.