|
|
Hrnkové knedlíky / delfin_x |
|
Autor: Nitecka , 30.10.2005 | |
| Tenhle recept mám od ségry. Vypadá to pracně, ale zas taková věda to není. Já ty knedlíky dělám k omáčce. Když dělám vepřové s tymiánem na víně. Recept: Do mísy se dá 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli. Zamíchá se to na řídké těsto. Pak se přidají na kostičky nakrájené dva rohlíky. A nakonec se vmíchá tuhý sníh ze 2 bílků. Předtím si připravím široký hrnec a do něho 5 hrnečků (250 ml). Hrnečky vymastím sádlem. Do hrnečků do 3/4 dávám lžící těsto. Pak je naskládám do hrnce, dám vodu až k uchům hrnků a přikryju poklicí. Vařím přesně 33 minut. Pak se hrnec odstaví a hrnky vyndají. Nechá se klesnout čepice knedlíku a pak se knedlíky obkrojí nožem a vyklopí a nakrájí. Když se hned nejí, jde je nechat v tom hrnku. |
|
Zobrazeno doposud 384 x.
|
|