|
|
Zelné placky / tunte |
|
Autor: Bluemar , 29.8.2007 | |
| Řídký těsto - mouka, kvasnice (ne nějak moc), vajíčko, mléko, sůl, škvarky. Teda ne zase až moc řídký. Určitě ne jako na lívance. Ale taky ne jako na pizzu. Musí bejt mazlavý. Mimo těsto se uvaří zelí stejně jako k vepřovému (hlávkový nebo kysaný). Pak se vařené zelí vmíchá do těsta a jde se na to. Já to dělám na pečícím papíře, takže plech netřeba vymazávat. Prsty se mácí v sádle, aby se na ně nelepilo těsto a zároveň placky dostaly svou typickou chuť. Dá se to dělat jako placky nebo se může těsto vylejt na plech a rozetřít rovnoměrně do krajů a pak to péct jako koláč. |
|
Zobrazeno doposud 940 x.
|
|