Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Inpregnace vlněných kalhotek

Autor: inishkea , 6.2.2006

INPREGNACE LANOLINEM


Lanolin

Je to jednoduché a levné. Své kalhotky peru v pračce v programu na vlnu. Kdo si není jistý, nebo se mu to neoplatí,může prát raději v ruce. Běžné prací prostředky nedoporučuji. Používám prací prostředek určený vysloveně pro vlněné kalhotky. Lanolin lze koupit v lékárně 100g /cca 67 Kč (kupujte ten 100% bezvodý - Cera lanae nebo Adeps lanae - Jak psala Droping v diskuzi) .
Půlku kávové lžičky/ až jedna vrchovatá, podle druhu/ lanolinu dejte do misky, přidejte prostředek na praní, nebo dětský šampon -ne ten eko, bez mýdla :-) (2 – 3 stříknutí). Přimíchejte 1 – 2 kapky levandulového olejíčku – hezky voní a působí proti molům. Přidejte velmi horkou vodu. Vznikne vám mléčně zbarvená tekutina. Doplňte teplou vodou do celkového objemu asi 1-1,5 litrů. Do lázně namočte kalhotky porubu a promačkejte. Potom nechejte stát přes noc. Jemně vyždímejte a nechejte uschnout – nepokládejte na topení ani na přímé slunce. Kalhotky potřebují 2 – 3 dny na uschnutí, pokud je neostředíte v pračce. Občas je obraťte z rubu na líc.
Všeobecné zásady.. suché vlňáky se nesráží, dejte je do horké lázně bez obav. Pokud lanolinujete ihned po praní, musí být lanolinovací roztok stejně teplý jak prací lázeň, jinak se vlna zdrcne.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1307 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.