Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

od Peťuly

prckové 3 a 1/4 roku a rok

Autor: Biomamka , 2.2.2007
Z našeho jídelníčku pro ročník +/- 2003 něco možná inspirace: Ráno mu vyšlehávám rýžové mléko (už home made :-) s banánem a trochou javorového sirupu, jinak obvykle pohanková kaše dělaná šetrně z celých zrn pohanky, nebo chléb s rostlinným margarínem, pažitka, sezónní zelenina. K obědu taky nejrůznější obvykle domácí zeleniny, z příloh dělám oblíbenou bramborovou kaši nastavovanou jáhly (je výborná), bulgur, těstoviny, rýži, kuskus. 2-3x týdně máme kousek bílého masa nebo ryby. Ultrarychlá mňamka je: svařím rýžové mléko s jemně mletými ovesnými vločkami, nechám chvíli nabobtnat a přidám rozmačkaný banán. Nebo povařím jablíčka s jemně nastrouhanou mrkví, nakonec přidám trochu ovesných vloček, zakápnu olejem lisovaným za studena a přidám lžíci sladěnky. Rychlé jsou nejrůznější celozrnné koláče na kulatý plech. Těsto obvykle plácám co dům dá :-) Taky jsou rychlé a moc dobré zeleninové polívky - taky ála co dům dá (zahušťuju je jáhlami, kuskusem) nebo polívky krémové šlehané. Ze zbytků kaší nebo příloh dělám placky, stačí do nich osmahnout do růžova cibulku a je to fakt dobrůtka. Taky dělám nejrůznější obilninový dezerty, nechávám je rozvařit, vyšlehám, přidám ´pudingový´ krém (dělávám z kuzu), přidám ovoce, ozdobím kokosem a sirupem, nebo nastrouhanou černou čokoládou. Nedávno jsem dle receptu od některé šikulky zde dělala pilaf rýže/čočka - MOC dobré! :-) Vše dělám bez mlíka a živočišných tuků.



Kořením mořskou solí, Wurzlem, sojovkou Shoyu, miso pastou a taky umeoctem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 403 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.