Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

od Lucie

prcek 3 a 3/4 roku

Autor: Biomamka , 2.2.2007
taky je naše kuchyně docela jednotvárná, ale Adámek si zatím nestěžuje, většinou sní, co mu dám. Snídá chleba namazaný kozím žervé a obložený sezónní zeleninou (teď v zimě nastrouhaný kedluben, mrkev, ředkev nebo naklíčená vojtěška či řeřicha), nebo chleba s tahini a jablečnými povidly nebo chleba namazaný mandlovou pastou z Rozmarýny.



K obědu velice často různé varianty bio "eintopfu" tzn. různé druhy nakrájené zeleniny krátce povařené, do toho mu dávám různé druhy těstovin, pohanku, čočku, rýži, kuskus nebo jáhly, lehce zakápnu olejem. Tak jednou za tři dny do toho dostane kousek masa (bio vepř, hovězí, jehněčí nebo kuře Extra kvalita z Delvity), jinak mu do toho dávám nakrájené tofu nebo tempeh, občas na to nastrouhám sýr. Někdy je to tekutější jako polívka, jindy hustší jako rizoto.Vzhledem k tomu, že střídám druhy zeleniny, přílohy a maso nebo tofu, není to zas taková nuda. Občas udělám jednodruhovou hutnou polívku: mrkvovou, dýňovou, čočkovou nebo cizrnovou, anebo klasiku jako špenát nebo fazolky na (sojové) smetaně (k tomu hotový jáhlový knedlík nebo polentu). To jsou obědy, v podstatě to teď s ním jím taky, jen si občas do polívky dopřeju trochu sypkého vývaru Wurzl.



K svačině tradičně jogurt s lupínky nebo občas jablečný krém s jáhlami (prodává Rozmarýna)



K večeři mívá Adam nekořeněnou variantu toho, co jíme my - těstoviny, salát, rybka nebo maso na grilu s přílohou atp. Pokud máme něco ostřejšího nebo exotičtějšího, tak mu udělám ovesnou nebo jáhlovou kaši s nastrouhaným ovocem, trošku oslazenou javorovým sirupem. (P.S. Nejsem tak úžasná hospodyně, abych vařila dvě teplá jídla denně, večer většinou vaří manžel a relaxuje u toho).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 425 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.