Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

kosmatice

Autor: Biomamka , 5.7.2006

Kosmatice


            Tradiční pokrm našich předků, který se na mnoha místech ještě udržel. K jeho přípravě vám stačí málo. Hlavní ingrediencí jsou totiž květy černého bezu.




RECEPT:


Kosmatice


1/ Nastříháme si květenství černého bezu
2/ Obalíme ho v těstíčku (viz recept Smažené listy v těstíčku)
3/ Osmažíme ho na kvalitním oleji (nelépe lisovaném za studena)


Tip: Ke všem "smaženinám" si určitě připravte syrový salát, nejlépe z ředkví či ředkviček, velice dobře pokrm vyrovnávají.



Krok za krokem aneb není nad to, vidět vše na vlastní oči:


Dají se konzumovat květenství rozkvetlá i těsně před rozkvětem



Obalený květ osmažený na jedné straně, nůžkami zbavíme šťopek a...



...osmažíme na druhé straně


Pak už jen servírovat. 
Zde: celozrnná rýže, zeleninové hranolky, salát s ředkvičkami, kosmatice (2ks)




Kosmatice se může stát chutným doplňkem vašeho talíře. Aroma černého bezu je v ní nezaměnitelné. Z květů si můžete také připravit chutný letní nápoj: vložte bezové květy do studené vody a nechte odstát. Po několika hodinách bude mít nápoj grepovou příchuť (!), my už mu neřekneme jinak než "grepík".

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 746 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.