Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rychlá buchta alias buchta pro blbce / bradhal

Autor: Bluemar , 30.8.2006
35 dkg polohrubé mouky (mám vyzkoušeno, že bohatě stačí i 30 dkg nebo i míň)
25 dkg mletého cukru (toho taky stačí míň)
2 dcl oleje
3 vejce
1 prdopeč (prášek do pečiva)
1 velký kompot (celý i se šťávou, nevylévat)
Všechno si to nasypete do mísy, zalejete kompotem, zamícháte, vylejete na vysypaný plech. To zabere i s pobíháním po baráku deset minut. Pečete asi 20 - 25 minut.
Vynikající s rybízem, angreštem, ananasem. Ještě zkusím borůvky. Použití většího pevnějšího ovoce (třešně, hrušky) taky možné, ale buchta mi přišla sušší (jinak je taková "mokřejší"). Při použití meruněk nebo rynglí doporučuju nejdříve zamíchat jen šťávu a ovoce poklást na těsto až na plechu (jinak to asi moc nevyskočí). Použila jsem i kombinaci velký kompot meruněk (v tom bylo málo šťávy) a k tomu malý kompot rybízu - nejlepší kombinace.
Tak neváhejte a zkuste.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1124 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.