Tiramisu IV.
Suroviny : 250g lučiny, 200g žervé, 4 vejce, hrnek cukru (dle chuti, 0,3 cl rumu nebo brandy, silná mocca káva, 400g cukrářských piškotů, tuhá kysaná smetana, kakao Postup : V misce vyšleháme do jemna sýry, přidáme žloutky a kysanou smetanu, šleháme, ušleháme si sníh z bílků a postupně do něj zašleháme ¾ cukru, poté jej vmícháme k sýrové hmotě. Do uvařené kávy s rumem namáčíme piškoty, necháme je jen lehce nasáknout, rozložíme je na plech nebo do misek, na piškoty vrstvíme krém, kakao a znovu opakujeme. Dáme vychladit do lednice a druhý den podáváme
Tiramisu V.
Suroviny - 2 balení piškotů, 2 šlehačky, 2 sáčky ztužovače do šlehačky, 2 vanilkové cukry, 3 lžičky rumu, 1 šálek uvařené mocna kávy, 2 pomazánková másla, 4 lžíce Granka Postup - uvaříme si kávu a do ní přidáme rum. Ušleháme nebo umícháme pomazánková másla, smetany ke šlehání, ztužovače a vanilkový cukr. Do kulaté formy vložíme folii nebo pečící papír, do kávy namáčíme piškoty a vkládáme po celé ploše formy. Na piškoty naneseme asi centimetrovou vrstvu ušlehané hmoty. Vrstvíme piškoty a hmotu do té doby, dokud nedojdou piškoty. Poslední vrstvu potřeme vrstvou krému. Necháme asi hodinu ztuhnout v lednici. Pak dort nakrájíme a posypeme Grankem.
Tiramisu VI. (pomerančové)
Suroviny - 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml) ,125 ml šlehačky ,250 g sýru Mascarpone ,250 g tvarohu , 80 g cukru , 3 lžíce pomerančového likéru , 200 – 250 ml pomerančové šťávy ( 100% pomerančový džus) , 1 balíček dlouhých piškotů , kakao , plátky pomerančů na ozdobu Postup : kompotované mandarinky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy. Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce. Před podáváním poprášíme moučník kakaem |