Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

(prohlížení deníku RECEPTY) Předcházející článek>>

Guláše

- super rychlovky bez i s masem -

Autor: Minuskaa , 13.2.2008

Bramborový guláš I,


Suroviny :  olej, cibule, mletá sladká paprika, brambory, buřty ( párky, kabanos, točený salám),  majoránka, kmín, sůl, ( česnek, bobkový list) , jíška na zahuštění
Postup :  jemně nasekanou cibulku a nakrájenou uzeninu orestujeme na oleji, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme trochou vody ( aby byly brambory ponořené ), přidáme kmín, majoránku, sůl, pepř, česnek a bobkový list a vaříme, dokud brambory nezměknou. Na závěr zahustíme hl.moukou nebo jíškou z oleje a mouky, příp. smetany. Můžeme dochutit masonem.


Bramborový guláš II.


Suroviny : brambory, paprika, cibule, olej, hladká mouka, mletá paprika, sůl, pepř, kmín, majoránka, masox
Postup :
brambory a uzeninu nakrájíme na kousky, papriku na nudličky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Nakonec do ní přimícháme mletou papriku. Přilijeme asi litr studené vody, osolíme, opepříme, vsypeme pokrájené brambory, uzeninu a papriku, okmínujeme a za občasného zamíchání vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme větší špetku majoránky, masox, česnek.  Podáváme s pečivem


Guláš bez míchání


Suroviny : 1 kg vepř. masa ( plecka), 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření (může být i kari), 3 lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody
Postup : maso a cibuli nakrájíme, smícháme i ostatní suroviny a pořádně promícháme. Masoxy můžeme rozpustit v kastrůlku a poté dolít do 1l vody. Vše vložíme do pekáče nebo smaltované nádoby, zakryjeme alobalem a pečeme cca 90 minut na  250°C, asi 1,5 hodiny. Nedolíváme vodou, nemícháme ani nesundáváme alobal0. Přílohy : chléb, těstoviny, rýže, knedlíky.

Zobrazeno doposud 319 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.