|
|
|
Nešťastný štrůdl |
|
| Autor: Blaňulák, 12/03, 07/05, 06/08 , 16.4.2004 | |
| Jedna omega (ztuzene rostlinne tuky a oleje - nepisou jake), 13 lzic mouky (muzes dat pohankovou nebo ryzovou, ty jsou bezlepkove) a 13 lzic vody, spetka soli. Uvalis kulicku, rozdelis na tri a nechas tricet minut stat. Pak z prvni vyvalis tenoucky ctverec (asi 30x30), doprostred das strouhanku, na ni nastrouhana jablka (ty ja mam uz nachystana od zimy, kdy oloupu jabka, nastrouham a zavarim, bez niceho, jen takhle cisti) - muzes jich tam dat klidne hodne. Pak rozinky (jestli muzes) nebo orechy (ty asi nemuzes), nebo nic, no a posypes to skoricovym cukrem. Narezes volne od stredu mirne sikmo k okraji a na sridacku prekladas pres sebe (balis jako miminko do zavinky. Das na vymazany a vysypany plech napric (nebo na pecici papir). Vlezou se ti tam i ty dalsi dva na jeden plech. Je to moc dobre krehke. Pece se to pri 150st. asi pul az trictvrte hodiny, deset min pred koncem peceni to potres rozslehanym vejcem (pro tebe asi jen zloutkem) kvuli zlate barve ale nemusis to potirat vubec. Pro ctyri lidi je lepsi udelat rovnou z dvojnasobne davky. Moje mama tam nedava ani ten cukr, kdyz se daji sladci jabka, tak staci jen skorice. Myslim, ze by se ti mohl tenhle recept v ramci tve diety libit.
|
|
Zobrazeno doposud 329 x.
|
|