I. Tiramisu po česku:
Ingredience: 2 balíčky piškotů, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, silná káva, rum Postup přípravy: Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem
II. Tiramisu podruhé: Ingredience: 350 g dlouhých piškotů, 4 vejce, 400 g sýra Mascarpone, 4 lžíce moučkového cukru, 6 šálků hořké kávy (můžeme lehce osladit)
Postup přípravy: V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác, dáme vrstvu sýrového krému, vrstvu namočených piškotů, vrstvu sýrového krému... Končíme vrstvou piškotů, které hustě posypeme kakaem. Dáme do lednice ztuhnout.
III. Borůvkové Tiramisu:
Ingredience: 2 balíčky dětských piškotů, 2 velké(400g) bílé jogurty, borůvková marmeláda
Postup přípravy: Do dortové formy naskládáme piškoty, na ty nalijeme vrstvu jogurtu, tu potřeme marmeládou, opět naskládáme piškoty, nalijeme jogurt a potřeme marmeládou, na kterou naskládáme poslední vrstvu piškotů. Zakryjeme alobalem, zatížíme (např. položíme na alobal 1 kg cukru) a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. |