300g lučiny,120ml šlehačky,1 ztužovač šlehačky,3 žloutky,sníh ze tří bílků,1 vanilinový cukr,krystalový cukr dle chuti,piškoty asi necelé 2 balení,2 deci velmi silné černé kávy,mandlový likér Amaretto(nedoporučuji nahrazovat,ale pokud už ano tak rumem),čokoládová rýže nebo kakao.
Postup: žloutky,lučinu,vanil a krystal cukr utřeme do hladka,Šlehačku se ztužovačem ušleháme.Vše smícháme dohromady a nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.Do mísy položíme nejprve vrstvu piškotů které zakapeme černou kávou a hojně polijeme Amarettem.Pak pokladem krémem.Takto posupujeme stale dokola.Poslední vrstva by měla být krém,který posypeme čokoládovou rýží nebo kakaem.
Dobrou chuť.Doporučuji koupit opravdu Amaretto.Není tak drahé a vydrží opravdu dlouho a hlavně chutná samotné mooooc mooooc moooc.
|