Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Potraviny,zřídka vyvolávající alergické reakce.

Autor: ostrava , 26.1.2005

 


·        Zelenina: zelená okurka, cuketa, dýně, baklažány, fenykl, kořen pastiňáku, kořen petržele, černý kořen, mrkev, tuřín nebo kedluben, chřest, čekanka, všechny zelené saláty, špenát, mangold, červená řepa, půrek, všechny druhy košťálovin (květák, brukev, bílé zelí, červené zelí, čínské zelí, kapusta), zelené luštěniny, zelený hrášek


·        Ovoce: hrušky, sladká jablka, meloun, avokádo, sladké třešně, vinné hrozny, borůvky, švestky, mirabelky, meruňky


·        Obilniny: rýže, proso, oves


·        Maso: drůbež, jehněčí, hovězí, králičí


·        Sladidla: používat podobně jako koření v malých množstvích, nepodávejte jako náhražku sladkostí. Čistý hroznový cukr (glukopur), zahuštěná jablečná nebo hrušková šťáva


·        Pojící prostředky: rýžový, kukuřičný a bramborový škrob


·        Oleje a tuky: slunečnicový, kukuřičný, olivový, olejmargaríny bez mléčné bílkoviny


·        Nápoje: dětský čaj, později i černý čaj, šalvěj, slez, lipový květ, černý bez, fenykl


·        Šťávy: jablečná, hrušková, hroznová (pokud dítě snáší ovoce, ze kterého je šťáva vyrobena)

·        Příprava: všeobecně platí, že tepelně upravené potraviny mají nižší obsah alergenů než potraviny v syrovém stavu

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 460 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.