|
|
Dalamánky / Codik |
|
Autor: Bluemar , 24.3.2007 | |
| 1/4 kg hladké mouky 1/4 kg celozrnné žitné mouky 330 ml vody (to je originál - já dávám 300) 70 ml oleje kostka droždí 1 lžička soli (vrchovatá) kmín Může se přidat zázvor a pepř - já místo toho sypu dovnitř slunečnici)
Uděláme kvásek a přidáme zbytek surovin a rukama vypracujeme těsto. Hned vytvoříme 10 dalamánků a dáme je na pečící papír na plech vykynout. Vprostřed nastřihneme, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.
Je to tmavé pečivo a u nás pár hodin po vytažení z troby nezbyl ani drobek...:o))) |
|
Zobrazeno doposud 563 x.
|
|