|
|
Zázvorky/Anca11 |
|
Autor: Bluemar , 8.12.2010 | |
| Těsto: 1/2kg hl.mouky
1/2kg cukr moučka
4 vejce (musí mít pokojovou teplotu)
na špičku nože ml.zázvoru
na špičku nože AMONIA (potravinářské kvasnice - prodávají v drogerii)
Mouku a cukr prosiji a smíchám všechno dohromady a vypracuji těsto - pozor ze začítku hodně lepí. Když by se ti nechtělo spojit, tak přidej jedno vejce a naopak když bude hodně lepit, tak podsypávat hl.moukou. Hnedka vyválet a vykrájet tvary. Odložit na plech a nechat do druhého dne (je to kvůli těm kvasnicím, musí začít pracovat). Pak peču asi na 160°C do růžova. Poznáš to, když jednu zázvorku z plechu zvedneš, tak vespod musí být sv.hnědá. Bacha, behem pár minut po vytažení z trouby ztvrdnou na kost, ale do vánoc krásně na balkóně zvláční. |
|
Zobrazeno doposud 1434 x.
|
|