Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Příkrmy pro mimina

Autor: inishkea , 11.4.2008

Od 4. měsíce, pokud už teda "musíte" .. zvolila bych striktní antialergický režim. Pouze Sinlac, Bio rýži od Hipp ze zeleniny mrkev, brokolici, cuketu z ovoce hrušku. A kojit, kojit, kojit co to dá.. i min. množství. Pokud to jde.. i upravené kojenecké mléko je pořád kráva.


Pokud je dítě těžký alergik, může vadit cokoliv z toho.. existuje i reakce na rýži a mrkev!!!!!!!!!!!!!!!! Buďte prosím opatrné při zavádění příkrmů, u těžké rodinné zátěže podávejte na chodbě ve špitálu. Beze srandy.. anafylaktický šok může být smrtelný.


Po 6. měsíci už se můžete rozšoupnout..ovšem stále bez lepku :-)) tedy obilninové kaše bez přidané chemie a pokud vámto svědomí dovolí tak i bez kravského mléka. Rozdělat jen do vody, pokud je nutno tak přichutit přesnídávkou, nejlíp bez cukru. Ali doporučuje Bio instatní kaše od Country Life. Kukuřice, pohanka, proso, rýže. Jsou jednodruhové i kombinované. Nebo Alnaturu Hirse/proso/. Klasické kaše od Hami a Sunaru jsou plné zbytečné chemie, nepovažuju to za extra dobré řešení. Z ovoce už cokoliv co roste tady, raději převařené a bez cukru. Ze zeleniny také.. pozor na brambory, bývají těžko stravitelné. Super jsou topinambury, tuřín, dýně Hokkaido... kdo chce tak může dávat skleničky.. BEZ MASA. Maso stačí 1x týdně, klidně ve skle, nebo biomaso. Existují bezlepkové kuku piškoty.. obsahují vejce, takže třeba zkusit. Většinou alergizuje syrový bílek, takže v tom vadit nemusí.


Po 9. měsíci už se můžete rozšoupnout s lepkem, pokud není široko daleko žádný alergik a dítě snášelo vaše experimenty bez ztráty květinky. Začala bych ovsem... obsahuje jinou bílkovinu než pšenice. A špaldou... bílou mouku bych teda do roka dítěti nedala. A celozrnnou až po 2. roce věku, je náročná na trávení..


Inishkea



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 644 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.