Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

a ještě jednou Spalničky, příušnice, zarděnky

Autor: inishkea , 28.1.2009

Spalničky, příušnice, zarděnky - příušnice se za mých mladých let neočkovaly, nechaly se proběhnout jako běžná dětská nemoc, problém můžou způsobit u dospívajících chlapců a mužů; zarděnky se očkovávaly pouze u dívek /ve 12 letech/, problém mohou způsobovat v těhotenství, spalniček je u nás do 20 případů ročně a to především u dospělé neproočkované populace, navíc je možno dát vakcínu postexpozičně - do 72 hodin po kontaktu. Procento onemocnní těmito chorobami s komplikovaným průběhem je velmi nízké.


Může být rodičům uložena pokuta za to, že nepodrobili své dítě očkování proti některé z takzvaných dětských nemocí (spalničky, zarděnky, příušnice)?

Jsme přesvědčeni, že vzhledem k tomu, že u těchto očkování není vyhláškou stanovena žádná lhůta, v rámci které se musí očkování provést, nemůže být rodič za odklad očkování sankcionován.


 příušnice - pokiaľ ženy prekonajú příušnice, dochádza v neskoršom veku k zníženiu rizika rakoviny vaječníkov, prsníka a iných typov rakoviny (to platí aj pre mužov Mrk ) Prekonanie příušnic v detstve tiež znižuje pravdepodobnosť výskytu roztrúsenej sklerózy vo vyššom veku. Áno, příšnice ako choroba sa može veľmi skomplikovať, ale to najma u pacientov nad 20 rokov. Je zaujímavé, že očkovaním v kojeneckom veku si toto ochorenie na dospelý vek vlastne sami posúvame, keďže účinnosť vakcíny nie je doživotná...


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 870 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.