Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

Dvanáct měsíců

Autor: JanaK. , 28.7.20041 rok 3 měsíce 1 týden života dítěte

  1. Naše míry: Jája - 9,74 kg 73 cm Verunka - 9,86 kg 73 cm

Chodíme okolo nábytku, umíme stát bez držení a v den svých prvních narozenin jsme obě udělaly pár samostatných krůčků. Každá máme čtyři zoubky.
Nejradši si hrajeme se stavebnicemi, plyšáky a panenkami a prohlížíme si obrázkové knížky. Umíme napodobit některá zvířátka. Umíme udělat čertíka a indiána. Rády si hrajeme s autíčky, umíme je napodobit.
Od desátého měsíce chodíme večer spát v 19.30 hod. Verunka usne bez problémů ve své postýlce, ale Jájinku si musí vzít maminka k sobě do postele a když usne, přenese ji do postýlky. Maminka už s námi v pokojíčku nespí, přestěhovala se do ložnice, ale má otevřené dveře a když se v noci vzbudíme, slyší nás. Vzbouzíme se každá jednou za noc, někdy stejně, někdy každá jinak, dostaneme mlíčko a spíme dál do rána do 7.30 hod. Maminka nás ještě do 8.00 hod. nechává v postýlkách. Pak nás posadí na nočníčky, někdy se do nich vykakáme, někdy už se pokakané probudíme a tak se jen vyčuráme a nebo tam jen tak sedíme a neuděláme nic.
V devět hodin nás chodí hlídat babička Jiřinka, hraje si s námi v pokojíčku a maminka uklízí a vaří nám oběd. V 10.45 hodin obědváme, pak nás maminka položí do postýlek a spinkáme 2-3,5 hodiny.
V pondělí a v pátek dopoledne chodíme na hodinu do Baby clubu, kde si hrajeme s ostatními maličkými dětmi do tří let. Nejradši si hrajeme v bazénku s kuličkami a se stavebnicemi. V Baby clubu máme stejně staré kamarády Honzíka a Štěpánka. Jinak se kamarádíme se stejně starou holčičkou Sabinkou a se stejně starými dvojčátky Diankou a Viktorkou. Nejradši ze všech dětí si hrajeme s Diankou a Viky.
Když se vyspinkáme jde s námi maminka na procházku. Chodíme často do parku, pokud s námi jde babička Máňa jdeme do města, babička nás vozí a maminka nakupuje. Také chodíme na Činov na návštěvu k tetě Jitce a k Sabince. Z procházky se vracíme v pět hodin na svačinu. V 18.30 hod. večeříme kaši, pak se vykoupeme a jdeme spinkat.
V sobotu a v neděli jezdíme s maminkou a s tatínkem k babičce do Novákovic. Pokud jde tatínek do školy, přijede si pro nás děda s babičkou a přivezou nás až večer. V Novákovicích máme spoustu hraček, jsme hodně na zahradě, kde je pes Muf, kočičky, slepičky, králíčci.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 459 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.