Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Vánoční štola / Effinka

Autor: Bluemar , 2.12.2005


250 g měkkého tvarohu
200 g pískového cukru
250 g másla nebo rostlinného tuku
2 vejce
50 g strouhaného kokosu
450 g polohrubé mouky
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
50-100 g rozinek
kandované ovoce dle libosti
tuk na vymazání plechu (lepší je pečící papír)
moučkový cukr na posypání

Z měkkého tvarohu, cukru, změklého tuku, vajec, kokosu a prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva, propláchnutých rozinek a pokrájeného kandovaného ovoce vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na silnější plát. Okraje na delších stranách přehneme ke středu těsta a to všechno přehneme na půlku a přeneseme na plech a zvolna pečeme. štolu pocukrujeme a šikmo pokrájíme na plátky.
Tento týden jsem vyčetla i bezva pomoc při pečení štol - z alobalu vytvarujeme takový truhlík s vyššími okraji po delších stranách na šířku štoly, vložíme tam pečící papír a štolu do toho zasadíme a pečeme............... štola se nerozteče a neměla by prasknout....Letos to chci zkusit.
Akorát ještě prý - další rada od kolegyně - zabodnout několik špejlí do těsta a pak až strčit do trouby.....prý nepraskne....Letos také zkusím:-))

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 440 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.