300 g kuřecích prsou 4 lžíce hladké mouky 2 lžíce smetany 2 lžíce másla 4 lžíce rajčatového protlaku 125 ml zeleninového vývaru sůl pepř
Kuřecí maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme je na malé řízečky a rozklepeme. Maso lehce osolíme, můžeme i lehce okořenit např.koriandrem místo pepře a obalíme v mouce. V hrnci rozpustíme máslo a maso z obou stran opečeme. Podlijeme zeleninovým vývarem. Přimícháme smetanu nebo jogurt a maso za mírné teploty asi deset minut dusíme. Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem a podáváme s řízky. K nim se hodí nejlépe krémová bramborová kaše, nebo stačí i nudle, nejlépe však celozrnné.
Obměna LenPe: Řížečky jsem dělala už dvakrát, jen s malou obměnou - místo protlaku jsme přidala cca 4 pol. lžíce sekaných rajčat a trošku kečupu - nejsme protlakoví ;o) Je to opravdu ňamka! A rychle hotová!
|