Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Francouzský hruškový koláč/ simona1

Autor: Bluemar , 22.8.2006

Včera ho pekla sestra, je vynikající:o)) čerpáno z www.labuznik.com

4 az 5 zralých hrušek (záleží to od jejich velikosti)
150 g mouky
100 g cukru
2 vejce
10 cl mléka
3 polévkové lžíce oleje
2 kávové lžičky prášku do pečiva
špetka soli

na polití :
80 g másla
1 vejce
3 polévkové lžíce cukru

Do mísy dejte cukr 2 vejce a špetku soli. Vyšlehejte do bíla. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte to do vaječné směsy a nakonec pomalu vmíchejte mléko smíchané s olejem.
Dejte si předehřát troubu na 180°C. Dno dortové formy vyložte voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Pak do formy vylejte půlku těsta.
Okrájejte slupky z hrušek, odjídřete je a nakrájejte hrušky na lamely a pokladte je do nalitého těsta. Potom na ně nalejte zbytek těsta. Dejte do trouby a pečte po dobu 30 min na 180°C.
V té době si připravte vaši polevu. Nechejte rozpustit máslo na velice slabém ohni. Pak do rozehřátého másla přidejte 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamíchejte.
Když se koléč pekl 30 min vyjměte jej z trouby, na jeho povrch nalejte směs z másla, propíchejte vidličkou či nožem a dejte znova zapéct po dobu 20 min.
Pak vyjměte z trouby a nechejte koláč vystydnout v jeho formě.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 495 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.