Recept (nebo spíš návod) Právě futruju naklíčenou čočku - mám jí moc ráda. V týdnu jsem si dala koupenou a to byl humus, sice byla čerstvá, ale hořká. Tak jsem si jí naklíčila sama - třeba by si někdo dal také:
Jak na to: Vezmeme PET lahev, uřízneme zužující se vršek a zespod propícháme do dna dírky. Nasypeme čočku (nebo třeba mungo) a do lahve napustíme studenou vodu z kohoutku. Voda spodem vytíká, tím se zrnka omyjí a navlhčí. Když vše vyteče, postavíme lahev na talířek na světlo. Proplachujeme vodou aspoň 2x denně - jednak kvůli zabránění vzniku plísně a aby měla zrnka dost vody. Za 2 dny už je vše krásně naklíčené, baštit se to dá už už po 1 dnu. Je to ňamka samotné i do salátů.
|