Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

KLíčení čočky / Nitka

Autor: Bluemar , 3.4.2007

Recept (nebo spíš návod)
Právě futruju naklíčenou čočku - mám jí moc ráda. V týdnu jsem si dala koupenou a to byl humus, sice byla čerstvá, ale hořká. Tak jsem si jí naklíčila sama - třeba by si někdo dal také:


Jak na to: Vezmeme PET lahev, uřízneme zužující se vršek a zespod propícháme do dna dírky. Nasypeme čočku (nebo třeba mungo) a do lahve napustíme studenou vodu z kohoutku. Voda spodem vytíká, tím se zrnka omyjí a navlhčí. Když vše vyteče, postavíme lahev na talířek na světlo. Proplachujeme vodou aspoň 2x denně - jednak kvůli zabránění vzniku plísně a aby měla zrnka dost vody. Za 2 dny už je vše krásně naklíčené, baštit se to dá už už po 1 dnu. Je to ňamka samotné i do salátů.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 752 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.