|
Deník RECEPTY vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
Články 1 až 10 z 26 [Dalších 16 >>]
|
Jahodový dort:
Suroviny
200 g krystalového cukru 1 dl oleje, 1 dl vedy 1 kypřící prášek, 4 vejce 200 g polohrubé mouky
Náplň: 3 vanilkové pudinky 12 dl kompotových jahod 2 vanilínové cukry 3 pol. lžíce krystal. cukru
Na ozdobu: 2 dl smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky a čerstvé jahody
Pracovní postup
Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem.
Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stáleho míchání. Polovychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto.
Na závěr ozdobíme krájenými jahůdkami a hoblinkami z čokolády (to už je moje iniciativa to v původním receptu nebylo uvedený :-)) ) |
Více ... |
Vložil: Plzeň dne 25.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Do pekáčku dám šupinky másla. Na to pokladu zamraženého pangase, osolím, dám koření na ryby, naspu zmraženou zeleninu (směs nebo jakákoliv Vám chutná), zaleju smetanou a dám do trouby. Možná by nebylo od věci to zakrýt alobalem nebo druhou zapékací miskou....já to pekla odkryté. Když je zelenina s rybou OK, nasypu nastrouhaný sýr, který udělá ze smetany takovou sýrovou omáčku, když se roztaví. Dá se to podávat asi s čímkoliv z brambor....šťouchané, vařené, kaše. Dobrou chuť! |
Více ... |
Vložil: Plzeň dne 8.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
1/2 kg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce strouhané citronové kůry, vše promíchat.
2 kostky cukru + 2 dkg kvasnic - dát zkynout
4 žloutky + 3 lžíce prášk.cukru + 1 vanilk.cukr - utřít dohromady
Do těsta přidáme vykynutý kvásek, ušlehané bílky, 8 dkg másla, 2 lžíce rumu, mouku a vypracujeme těsto, nesmí být řídké ani tuhé. Na vale vyválíme placku a vykrajujeme skleničkou placičky, poté necháme ještě 20 min kynout. Osmažíme a plníme zavařeninou, nebo obalíme v cukru s vanilkou.
|
Více ... |
Vložil: xxx27 dne 21.2.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řezy "Šup do trouby" | RECEPTY |
|
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěné Hery
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
Navrh po upečení: 1 balíček strouhaného kokosu spařit 1/2 hrnkem horkého mléka, utřít 1 máslo s cukrem a promíchat se studeným kokosem.
Buchtu potřeme džemem, kokosem a polijeme čokoládou.
Dobrou chuť.
|
Více ... |
Vložil: xxx27 dne 14.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
tĚSTO: 5 vajec
25dkg cukru moučka
25dkg hladké mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100ml oleje
100 ml vlažné vody
vše smícháme..... 1/3 těsta odebereme a obarvíme kakaem.....
zbytek nalijeme na vymaštěný a vymazaný plech,,, střídavě dáváme hnědé těsto...aby byla barevná...
Uvaříme karamelový pudink 1l mléka a 2 balíčky pudinku
naběračkou naléváme pudink na těsto a upečeme... na 170C ..bude bublat... takže vyšší plech
Po upečení nechat 5min. vychladnout a polít 500ml zakysanou smetanou smíchanou s 3 lžícemi cukru....
|
Více ... |
Vložil: Pedrosaa dne 14.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mokrá jablková buchta | RECEPTY |
|
2 hrnečky polohrubé mouky
1 hrneček moučk.cukru
7 oloupaných nastrouhaných jablek
1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
1/2 hrnku oleje
3 vejce
2 lžičky skořice
2 lžičky jedlé sody¨
Mléko dle potřeby, vše zamíchat. Po upečení polít čokoládou.
|
Více ... |
Vložil: xxx27 dne 5.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Utopenci ala Jamajka | RECEPTY |
|
Utopenci ala Jamajka
Ingredience: 1,5 kg buřtů, hodně cibule, 1,5 litru octa, 1 lžíce Deka (přípavek na zavařování kyselých okurek), pepř, červená paprika sladká (i pálivá), feferonky (nepovinně)
Příprava: Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilejeme ocet, vypneme a necháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně smrdí :-)) Buřty podélně nařzneme, vložíme do nich kolečko cibule, případně feferonku a postuně pěchujeme do láhve od okurek. Prosypáváme další cibulí, pepřem a paprikou. Utopence zalejeme vychladlým nálevem a necháme uležet podle chuti.
Doporučená příloha: Přece pivíčko
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný balkánský sýr | RECEPTY |
|
Nakládaný balkánský sýr
Ingredience:
200 g balkánského sýra, 150 g olivového oleje, 1 chilli paprička, 1 lžička saturejky, 1/4 lžičky oregana (dobromysli), 2 lžíce jablečného octa, 1/2 lžičky soli
Postup:
Sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké a dáme je do sklenice. Ve 100 ml vody svaříme koření s octem a solí, přidáme olej, promícháme a dáme trochu zchladit. Vlažnou směsí zalijeme sýr ve sklenici a vše necháme vychladnout. Pak sklenici zavřeme a dáme asi na dva dny do chladničky odležet. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný balkánský sýr olivový | RECEPTY |
|
Nakládaný Balkánský sýr olivový
Ingredience: 200 g balkánského sýru,nakrájeného na kostičky 1 červená paprika nakrájená na proužky 2 cibule nakrájené na kolečka ( můžeme použít také červenou) 1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy) 1 malá sklenička oliv tymián,provensálské koření mletý pepř utřený česnek (podle chuti) sůl trochu octa olej
Příprava: Nakrájenou cibuli,papriku a kozí rohy dáme do misky.Trochu osolíme a zakapeme octem.Přidáme olivy,tymián,provensálské koření,trochu mletého pepře,třený česnek a přilijeme olej.Jako poslední přidáme nakrájený sýr,lehce zamícháme. Dáme do sklenice s uzávěrem,kterou uložíme do lednice a občas obrátíme. Za dva až tři dny můžeme konzumovat. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sýrová pochoutka
Suroviny:
Balkansky syr, Hermelin, Eidam, Cesnek, Olivy - at zelene nebo cerne, olivovy olej, bazalka, tymian
Postup:
balkan, hermos a eidam se nakrajej na kosticky prida se docela dost cesneku (taky na kosticky, ale trochu mensi :o), potom olivy no a potom se prida bazalka, tymian zaleje se to nejakym kvalitnejsim olivovym olejem a je to! dva dny ulezet a je z toho velka namka
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 10 z 26 [Dalších 16 >>] |
|