Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Hospody  (1 článek)
    Sem bychom mohly psát, kam se kdy jde:-)
  • JARNÍ SRAZÍK:-))  (2 články)
    JARNÍ SRAZÍK PLZEŇAČEK:-)
  • Kontakty:TELEFONY A ID MMB...  (16 článků)
    Kdo chce může sem napsat svůj telefon a ID číslo na MMB a třeba i další kontakt na sebe. Ať to tu máme přehledně a po kupě...
  • Plzeňáčci:-)  (6 článků)
  • RECEPTY  (26 článků)
    vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
  • Srazy - info  (2 články)
  • Tajné vzkazy  (1 článek)
    když něco nechcete zveřejňovat na diskusi, pište sem...
  • Tipovačky  (1 článek)

 Poslední články ze všech deníků 110 z 26 [Dalších 16 >>] 
 Jahodový dortRECEPTY

Jahodový dort: Suroviny 200 g krystalového cukru 1 dl oleje, 1 dl vedy 1 kypřící prášek, 4 vejce 200 g polohrubé mouky Náplň: 3 vanilkové pudinky 12 dl kompotových jahod 2 vanilínové cukry 3 pol. lžíce krystal. cukru Na ozdobu: 2 dl smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky a čerstvé jahody Pracovní postup Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem. Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stáleho míchání. Polovychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto. Na závěr ozdobíme krájenými jahůdkami a hoblinkami z čokolády (to už je moje iniciativa to v původním receptu nebylo uvedený :-)) )

Více ...
Vložil: Plzeň dne 25.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pangas ala já :-)RECEPTY

Do pekáčku dám šupinky másla. Na to pokladu zamraženého pangase, osolím, dám koření na ryby, naspu zmraženou zeleninu (směs nebo jakákoliv Vám chutná), zaleju smetanou a dám do trouby. Možná by nebylo od věci to zakrýt alobalem nebo druhou zapékací miskou....já to pekla odkryté. Když je zelenina s rybou OK, nasypu nastrouhaný sýr, který udělá ze smetany takovou sýrovou omáčku, když se roztaví. Dá se to podávat asi s čímkoliv z brambor....šťouchané, vařené, kaše. Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Plzeň dne 8.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KoblihyRECEPTY

1/2 kg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce strouhané citronové kůry, vše promíchat. 2 kostky cukru + 2 dkg kvasnic - dát zkynout 4 žloutky + 3 lžíce prášk.cukru + 1 vanilk.cukr - utřít dohromady Do těsta přidáme vykynutý kvásek, ušlehané bílky, 8 dkg másla, 2 lžíce rumu, mouku a vypracujeme těsto, nesmí být řídké ani tuhé. Na vale vyválíme placku a vykrajujeme skleničkou placičky, poté necháme ještě 20 min kynout. Osmažíme a plníme zavařeninou, nebo obalíme v cukru s vanilkou.

Více ...
Vložil: xxx27 dne 21.2.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řezy "Šup do trouby"RECEPTY

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

1 hrnek mléka

3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěné Hery

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

2 vejce

 

Navrh po upečení: 1 balíček strouhaného kokosu spařit 1/2 hrnkem horkého mléka, utřít 1 máslo s cukrem a promíchat se studeným kokosem.

Buchtu potřeme džemem, kokosem a polijeme čokoládou.

 

Dobrou chuť.

 

Více ...
Vložil: xxx27 dne 14.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TRIO KOLÁČRECEPTY

tĚSTO:  5  vajec 

 25dkg cukru moučka

25dkg hladké mouky

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

100ml oleje

100 ml vlažné vody

vše smícháme.....  1/3 těsta odebereme a obarvíme kakaem.....

zbytek nalijeme na vymaštěný  a vymazaný plech,,, střídavě dáváme hnědé těsto...aby byla barevná...

 

Uvaříme karamelový pudink  1l mléka a 2 balíčky pudinku

naběračkou naléváme pudink na těsto a upečeme...  na 170C  ..bude bublat... takže vyšší plech

Po upečení nechat 5min. vychladnout a polít 500ml zakysanou smetanou smíchanou s 3 lžícemi cukru....

 

Více ...
Vložil: Pedrosaa dne 14.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mokrá jablková buchtaRECEPTY

2 hrnečky polohrubé mouky

1 hrneček moučk.cukru

7 oloupaných  nastrouhaných jablek

1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů

1/2 hrnku oleje

3 vejce

2 lžičky skořice

2 lžičky jedlé sody¨

Mléko dle potřeby, vše zamíchat. Po upečení polít čokoládou.

 

Více ...
Vložil: xxx27 dne 5.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Utopenci ala JamajkaRECEPTY

Utopenci ala Jamajka

Ingredience:
1,5 kg buřtů, hodně cibule, 1,5 litru octa, 1 lžíce Deka (přípavek na zavařování kyselých okurek), pepř, červená paprika sladká (i pálivá), feferonky (nepovinně)

Příprava:
Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilejeme ocet, vypneme a necháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně smrdí :-)) Buřty podélně nařzneme, vložíme do nich kolečko cibule, případně feferonku a postuně pěchujeme do láhve od okurek. Prosypáváme další cibulí, pepřem a paprikou. Utopence zalejeme vychladlým nálevem a necháme uležet podle chuti.

Doporučená příloha:
Přece pivíčko

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný hermelín se špekáčkamaRECEPTY

Nakládaný hermelín se "špekáčkama"

Ingredience:                      
Hermelín
špekáčky
DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
cibule (hodně)
česnek
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
nakládaná kapie i s nálevem
Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs)
feferonka (já jsem použil sterilizovanou)
olej

Příprava:
Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.

Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.

Doporučená příloha:
pečivo, pivo

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný pokrájený hermelínRECEPTY

Nakládaný pokrájený hermelín

Ingredience:
5 hermelínů,
1 -2 cibule,
2-3 stroužky česneku,
5 polévkových lžic oleje,
sójová omáčka,
1-2 polévkové lžíce octa,
mletá paprika sladká,
bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře,
3-4 kuličky nového koření,
nalámaný bobkový list

Příprava:
Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.

Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené plastové misky, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky.
Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později.
Může se podávat i samostatně s chlebem nebo pečivem, nebo taky předem plnit do vydlabaných rohlíků, nebo rozříznutých vek a pak spojených k sobě.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný balkánský sýr olivovýRECEPTY

Nakládaný Balkánský sýr olivový

Ingredience:
200 g balkánského sýru,nakrájeného na kostičky
1 červená paprika nakrájená na proužky
2 cibule nakrájené na kolečka ( můžeme použít také červenou)
1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy)
1 malá sklenička oliv
tymián,provensálské koření
mletý pepř
utřený česnek (podle chuti)
sůl
trochu octa
olej

Příprava:
Nakrájenou cibuli,papriku a kozí rohy dáme do misky.Trochu osolíme a zakapeme octem.Přidáme olivy,tymián,provensálské koření,trochu mletého pepře,třený česnek a přilijeme olej.Jako poslední přidáme nakrájený sýr,lehce zamícháme.
Dáme do sklenice s uzávěrem,kterou uložíme do lednice a občas obrátíme.
Za dva až tři dny můžeme konzumovat.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poslední články ze všech deníků 110 z 26 [Dalších 16 >>] 

Upozornění:
Dalších 28 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.