|
Deník RECEPTY vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
[<<Předchozích 20] Články 21 až 26 z 26
|
Utopenci v pivním nálevu | RECEPTY |
|
Utopenci v pivnim nalevu
Suroviny:
1 flaska cerneho piva, burty, bobkovy list, chili, cibule, pepr, sul
Postup:
Nalev vytvorime povarenim cerneho piva s korenim. Cibuli nakrajime na kolecka. Burty rozriznemea vlozime do nich trochu koreni, bobkovy list, cibuli. Burt spojime spejli. V nalevu nechame ulezet cca tyden
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Fajnšmekrovi utopenci | RECEPTY |
|
Fajnšmekrovi utopenci
Ingredience:
2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.
Postup přípravy:
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný hermelín se špekáčkama | RECEPTY |
|
Nakládaný hermelín se "špekáčkama"
Ingredience: Hermelín špekáčky DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny) cibule (hodně) česnek ocet bobkový list nové koření celý pepř nakládaná kapie i s nálevem Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs) feferonka (já jsem použil sterilizovanou) olej
Příprava: Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.
Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.
Doporučená příloha: pečivo, pivo
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaná niva
Ingredience:
Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát česnek - nešetřit /dvě hlavičky olej chillí, pepř celý, sůl cibule /nešetřit sklenice
Postup:
Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť. Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
20dkg cukru moučka, 4 pudinky ( čoko nebo vanilka ) , 4 vejce, 150 ml oleje, 2 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva = zamíchat, nalít na plech...
na upečené náplň : 2 tvarohy měkké, 20 dkg cukru moučka, 1/2 másla = ušlehat , namazat na těsto a posypat strouhanou čokoládou .....
.. je to vynikající..... jedla jsem to u kamarádky na oslavě a fakt to všichni vychvalovali.. TAK DOBROU CHUŤ :)
|
Více ... |
Vložil: Pedrosaa dne 8.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
PIŠKOT: 25dkg cukru moučka,5 žloutků, 5 lžic horké vody= ušlehat, postupně přidáme 15dkg pol. mouky a 1 prášek do pečiva. Upečeme piškot, necháme vychladnout.
NÁPLŇ: 1 šlehačka ke šlehání , 2 zakysané smetany, osladíme dle chuti
dále potřebujeme kompotované ovoce ( já použila jahody )
2 vanilkové pudinky
Šlehačku ušlehat s cukrem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu ....
Směs natřeme na piškot, poklademe ovocem .....
Šťávu z kompotu dolijeme vodou,aby jsme měli3/4litru tekutiny.. tu povaříme se 2 pudinky..... prochladlé želé balijeme na buchtu a dáme ztuhnout do ledničky.
V receptu je psáno, že se může ovocet nakrájet na malé kousky a smíchat se smetanou a šlehačkou a takto nandat na buchtu.....já jsem dělala viz.výše... Musim říct, že je to fakt žravý:)
Tak dobrou chuť :) |
Více ... |
Vložil: Pedrosaa dne 7.5.2008 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 26 z 26 |
|