Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY
vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)


[<<Předchozích 20] Články 2126 z 26 
 Utopenci v pivním nálevuRECEPTY

Utopenci v pivnim nalevu

Suroviny:

1 flaska cerneho piva, burty, bobkovy list, chili, cibule, pepr, sul

Postup:                                                                         

Nalev vytvorime povarenim cerneho piva s korenim. Cibuli nakrajime na kolecka. Burty rozriznemea vlozime do nich trochu koreni, bobkovy list, cibuli. Burt spojime spejli. V nalevu nechame ulezet cca tyden

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fajnšmekrovi utopenciRECEPTY

Fajnšmekrovi utopenci

Ingredience:

 2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy:

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný hermelín se špekáčkamaRECEPTY

Nakládaný hermelín se "špekáčkama"

Ingredience:                      
Hermelín
špekáčky
DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
cibule (hodně)
česnek
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
nakládaná kapie i s nálevem
Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs)
feferonka (já jsem použil sterilizovanou)
olej

Příprava:
Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.

Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.

Doporučená příloha:
pečivo, pivo

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaná nivaRECEPTY

Nakládaná niva

Ingredience:

Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát
česnek - nešetřit /dvě hlavičky
olej
chillí, pepř celý, sůl
cibule /nešetřit
sklenice

Postup:

Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť.
Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PUDINKOVÁ BUCHTARECEPTY

20dkg cukru moučka, 4 pudinky (  čoko nebo vanilka ) , 4 vejce, 150 ml oleje, 2 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva  =  zamíchat, nalít na plech...

na upečené náplň :   2 tvarohy měkké, 20 dkg cukru moučka, 1/2 másla = ušlehat , namazat na těsto a posypat strouhanou čokoládou .....

.. je to vynikající..... jedla jsem to u kamarádky na oslavě a fakt to všichni vychvalovali.. TAK DOBROU CHUŤ :)  

                      

Více ...
Vložil: Pedrosaa dne 8.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŽRAVÉ ŘEZYRECEPTY

PIŠKOT: 25dkg cukru moučka,5 žloutků, 5 lžic horké vody= ušlehat, postupně přidáme 15dkg pol. mouky a 1 prášek do pečiva. Upečeme piškot, necháme vychladnout. 

NÁPLŇ: 1 šlehačka ke šlehání , 2 zakysané smetany, osladíme dle chuti 

dále potřebujeme kompotované ovoce ( já použila jahody ) 

2 vanilkové pudinky

Šlehačku ušlehat s cukrem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu ....

Směs natřeme na piškot, poklademe ovocem .....

Šťávu z kompotu dolijeme vodou,aby jsme měli3/4litru tekutiny.. tu povaříme se 2 pudinky..... prochladlé želé balijeme na buchtu a dáme ztuhnout do ledničky.

V receptu je psáno, že se může ovocet nakrájet na malé kousky a smíchat se smetanou a šlehačkou a takto nandat na buchtu.....já jsem dělala viz.výše... Musim říct, že je to fakt žravý:)

Tak dobrou chuť :)

Více ...
Vložil: Pedrosaa dne 7.5.2008| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2126 z 26 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.