Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - studená kuchyně


 Články 110 z 28 [Dalších 18 >>] 
 Studené plněné papriky / venda82Recepty - studená kuchyně

papriky vydlabat jádra a budou se plnit touto směsí: 5vajec a vše po 20 dkg- máslo a niva a žloutky z uvařených vajec vyšlehat a pak přidat na drobno nakrájeny měkký salám-junior nebo něco a bílky smíchat a plnit papriky dát do ledničky stuhnout a pak nakrájet na plátky a rohlík a mňam mňam dobrou chuť :-)

Více ...
Vložil: Bluemar dne 11.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Aspik / rosaRecepty - studená kuchyně

takže aspikový dort sklidil úspěch i při konzumaci,aspik jsem dělala z prášku/čirá želatina/pčesně podle návodu,prodává se různý,já si vybrala ten,který se nevaří,ale zalívá horkou vodou, 2 balíčky jsou na litr vody,3 lžíce octa a lžička soli,podle chuti přidat ocet,my nemáme rádi moc kyselé,nechá se odstát na pokojovou teplotu,na dno jsem dala plátkový sýr a zalila třetinou rosolu a dala do chladničky zatuhnout pak podle chuti a nápaditosti různě pokladla šunku,vejce a kyselou okurku a zalila zbytkem rosolu a opět do chladničky do druhého dne,pak nakonec ozdobit jako dort/chtěla jsem udělat růžičky z ředkviček,ale do rána se vypařili a nikdo samo neví kam:o)))/ přeji dobrou chuť
Více ...
Vložil: Bluemar dne 23.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 bageta s bylinkami / trissieRecepty - studená kuchyně

běžnou bagetu (já používám buď celozrnnou nebo cibulovou) napříč nakrojíme, řezy vedeme cca 1 cm od sebe, skoro do spodního okraje, ale nesmí se rozpadnout (dává to smysl? prostě do vějířku).
asi 100 g másla nebo 75g másla a 25g olivového oleje (já to tak nějak odhaduju) smícháme s hrstí nasekaných čerstvých nebo menším množstvím sušených bylinek (majoránka, bazalka, tymián, pažitka, estragon, co dům dal a co má kdo rád) (zase, to množství není nějak přesné - ta hrst je to spíš před sekáním než po něm, já je klidně nasekám v mixéru). Je možné přidat i trochu česneku.
tuhle směs natřeme do řezů v bagetě, potřeme i vršek bagety, zabalíme do alobalu a na půl hodiny dáme do ledničky.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30-45 minut. Na servírovacím talíři si každý odlomí, na kolik má chuť.
Jo, to množství másla mi vychází spíš tak na tři bagety než na jednu (možná je tou jednou v receptu míněná ta dlouhá francouzská), ale nikdy nezbyde :-)
Více ...
Vložil: Bluemar dne 28.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česneková pomazánka trochu jinak / simona1Recepty - studená kuchyně

Já jsem tuhle u známých jedla taky česnekovou:-) byl to Tartare s česnekem a bylinkama nastavený pomazánkovým máslem a česnekem.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 26.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomazánka z krabích tyčinek / jana3Recepty - studená kuchyně

Krabí tyčinky nakrájet, cibule a majolka vše dle chuti trochu osolit a mazat. A bacha nikdy jí není dost.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 26.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 česneková pomazánka / EffinkaRecepty - studená kuchyně

20 dkg cihly nastrouhat
přidat 1 majolku (větší) nebo dvě malé (ale podle hutnosti, aby nebyla moc řídká)
přidáme 6 stroužků česneku prolisovaného 
pepř...sůl nemusí, cihla je slaná

 Pomazánka je vhodná na jednohubky s vlaškým ořechem, bílým i červeným hroznem, olivami - černou i zelenou, prostě různý zdobení, pak je výborná na topinkách a dobrá i na svačinu do školy.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 26.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Z olomouckých tvarůžků / simona1Recepty - studená kuchyně

1 olomoucké tvarůžky
pomazánkové máslo
cibulka
pol.lžice hořčice

Oomoucké rozmačkat vidličkou, cibulku na jemno nasekat, přidat pom. máslo a hořčici.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 26.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jemná salámová pomazánka / simona1Recepty - studená kuchyně

Měkký salám na jemno nastrouhat, okurku a cibulku také, přidat tavený sýr, majonézu, osolit opepřit podle chuti. muže se ještě přidat strouhaný sýr. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 26.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vaječná tlačenka / delfin_xRecepty - studená kuchyně

6 vajec se uvaří a nakrájí do mísy na kostičky, přidá se nakrájený obsah 1 Moravanky (někdo dává i Kunovjanku), pozor, vyndat feferonku a tu tam nedávat, šťávu z Moravanky si dáme stranou. Do mísy se přidá dál 30 dkg nakrájeného salámu a jedna cibule na jemno. Osolí se to a lehce se do toho vmíchá 1 majolka. Pak se připraví Želatina na vaječnou tlačenku. Já používám zn. Natura jmenuje se to Želatina na vaječnou a salámovou tlačenku. Takže 150 ml vody se přivede k varu a odstaví. Sáček želatiny se vsype do té horké vody a kvrdlačkou se to míchá. Když se želatina rozpustí, tak se tam přidá 250 ml doředěné šťávy z Moravanky. Ihned se to vlije do základu připraveného v míse. Promíchá a nalije se to do formy na biskupský chlebíček. A dá se to do ledničky, tam to ztuhne. První den je to kyselejší, druhej den už se chutě naleží a je to míň kyselý. Takže doporučuju dělat ráno na večer, kdo má tu možnost. Aby to neoschlo, tak přikrejvat mikrotenovým sáčkem.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 3.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomazánka lososová / sydanRecepty - studená kuchyně

5 vajec vařit na tvrdo, vanička drceného lososa, průměrně velká cibule, majonéza dle potřeby, sůl, pepř, pár kapek citronu. Vajíčka nastrouhat najemno, přidat drceného lososa, jemně nakrájenou cibulku, zakápnout citronem a promíchat. Přidat majonézu, znovu promíchat a dochutit solí a pepřem dle chuti.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 28 [Dalších 18 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.