|
Deník Recepty - k pivečku a vínečku
Články 1 až 4 z 4
|
Plněné listové těsto / Ivet | Recepty - k pivečku a vínečku |
|
z listového šátečky nebo já na to používám takové to kulaté vykrajovátko a z druhé strany se v tom to listové zmáčkne a udělá to i hezký okraj. Připraví se do hrnku trochu kečupu, plnotuč. hořčice a rozmačkaný česnek. Tím se vždy potře vnitřek toho šátečku, na to se položí cokoli dle chuti, já dávám kousek tvrdýho sýru, šunku, hodně dobrý je kousíček balkánského sýru nebo třeba vejce natvrdo, párek, salám, prostě co kdo má rád. A stačí opravdu maličko, aby ten šáteček šel zavřít a neprotrh se. Může se potřít žloutkem a upéct. Je to vhodný i jako teplá večeře i je to dobrý studený. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 25.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Listové šneky / Ivet | Recepty - k pivečku a vínečku |
|
rozválit plát listového, poklást na to plátky tvrdého sýra, pak plátky šunky, srolovat, posypat kmínem nebo třeba sezamovým semínkem, nakrájet na kolečka, položit kolečka na plech a upéct. Ještě se to listové může nejdřív osolit. Dobré teplé i studené |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 25.10.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný hermelín / LenkaP | Recepty - k pivečku a vínečku |
|
Pokud ho chceš mít lépe proležeý, tak nakrájet na osminky, posypat grilovacím kořením (možno popatlat i takovou tou osolenou paprikovou pastou - malá sklenička z Delvity za cca 20 Kč) přidat cibuli na slabá půlkolečka a česnek na plátky a několik vlašských oříšků na půlky nebo lískových také napolovic. Opepřit, případně trošku dosolit a celé zalít olejem, aby byl potopený. Zavřít do skleničky, dát do ledničky na týden odpočinout nebo pokud spěcháme, nechat 2 dny v teple, ale hlídat- to pak dozrává vážně rychle! Je to ňamka!
Vzkaz k receptu / avinka: holky bacha s tím dozráváním v teple - v hermelínu se vytváří při zrání v teple mykotoxin kyselina cyklopiazonová, který škodí zdraví - radeji posečkejte a dozrávejte v chladničce :-)ale receptík určitě vyzkouším |
Více ... |
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Naložený hermelín / janule | Recepty - k pivečku a vínečku |
|
hermelín rozkrojit na půl, do něj vložit na kolečka cibuli, posypat chilli, parikou, nebo grilovacím kořením, ještě vložit papriku - beraní roh (prodávají se zavařené v sladkokyselém nálevu) . Do sklenice postupně vkládat cibuli, beraní rohy, olivy , hermelín , můžeme kolik vrstev se nám do sklenice vejde. Přidáme piri papričky 2-3 (jsou trochu pálivé, takže je můžem i vynechat) nové koření, pepř celý, bobkový list. Vše zalijeme slunečnicovým olejem a za týden můžeme konzumovat :-) |
Více ... |
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 4 z 4 |
|