Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - pečení


[<<Předchozích 40] Články 4149 z 49 
 Hraběnčiny řezy/BluemarRecepty - pečení

1 Hera
15 dkg cukru
10 dkg cukru na sníh
45 dkg polohrubá mouka
4 žloutky
4 bílky na sníh
1 prášek do pečiva
1 – 1,5 kg nastrouhaných jablek
skořice, ořechy, hrozinky
 
Příprava: Připravíme těsto, sníh si dáme bokem. Na vymazaný a vysypaný plech dáme 2/3 těsta (rozválíme, utlapkáme, jak kdo chce) na to 1 – 1,5 kg nastrouhaných jablek, posypeme skořicí, ořechy a hrozinkami, přidáme na to sníh a na něj nastrouháme zbylou 1/3 těsta. Strouhám na větším struhadle. Pečeme pomalu.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 6.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Piškot s tvarohem, ovocem a želé / delfin_xRecepty - pečení

Do šlehače se dá 7 vajec a přidává se postupně 14 dkg pískového cukru. Šlehá se 15-20 minut. Pak se to přelije do vajdlinku a metlou se zpracovává lehce do toho 18 dkg hladké mouky a po troškách se přileje 7 dkg oleje (Lukana např.). Pak přelijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme do růžova. Když to vystydne, tak na to dávám tvaroh umíchaný s cukrem, položím na to ovoce kompotované a přeliju takovou polevou. Ta se dělá tak, že do čtvrt litru šťávy z kompotu (dořeďuju vodou na množství) se přidá cukr dle chuti a v kousku studené šťávy rozmíchaný jeden vanilkový pudink. Povaří se to minutu a pak se to nejdřív po lžících, pak najednou nalije na to ovoce a nechá se ztuhnout. Je z toho ňam ovocnej rosůlek na tom piškotu s ovocem a tvarohem.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sper jednoduchý perník na plechu / delfin_xRecepty - pečení

kypřící prášek do perníku, 1/2 kg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1/4 l teplého mléka (možno trošičku víc), 2 lžíce medu, 1/4 kg pískového cukru, 1 vejce, 2 lžíce rumu, marmeláda. Kypřící prášek do perníku se smíchá s moukou a prosátým kakaem. Zvlášť se smíchá mléko, med, cukr. Nalije se to do připravené sypké směsi. Plus se tam nalije vejce rozmíchané v trošce mléka a rum. Těsto se promíchá, aby bylo řidší a nalije se na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upeče se. Vychladlý perník se rozkrojí na dva pláty, promaže se to marmeládou (nejlíp rybízovou), složí se to dohromady a nechá se odležet. Pak se může ještě podle chuti polít čokoládou nebo nazdobit šlahačkou neslazenou.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medové řezy / Snehurka7Recepty - pečení

cesto: 7dkg maslo, 15dkg práškový cukor, 2 polievkové lyžice medu, 2lyžice mlieka variť nad parou. Potom pridať ešte 2 celé vajcia a lyžičku sodbikarbóny (jedla soda) a miešať 10min stale nad parou. Do horúcej zmesi primiešame 45dkg hladkej múky. Rozdelit na 3-4 casti - podla toho ako ti to vyjde, ale ja obvykle robim 4. Vyvalet na tenucko a upiect - asi 170 stupnov a iba par minut, ked to zacne hnednut, tak vybrat... Napln: 1,5-2 balicky vanilkoveho pudinku, uvarime hustejsi pudink a nechame vychladnut. Vymiesame 2 bal. vanilkového cukru, 20dkg práškového cukru a 25dkg masla, potom postupne pridavame vychladnuty pudink, natrieme jednotlive vychladnute vrstvy, polejeme cokoladou a nechame odlezat - najlepsie je to tak za jeden az dva dni, musi trochu zmeknut. vyzera to zlozito, ale je to velmi jednoduche...

Více ...
Vložil: Nitecka dne 30.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort makový / delfin_xRecepty - pečení

28 dkg hladké mouky, 12 dkg mletého máku, 14 dkg moučkového cukru, 15 dkg másla, 3 vejce, 4 dkg hrozinek, 1/4 prášku do pečiva, citronová kůra, mletá skořice, marmeláda nebo švestková povidla, rum. Postup: Máslo s cukrem se utře a postupně se přidávají žloutky, umletý mák, hrozinky, citronová kůra, pak mouka promíchaná s práškem do pečiva, skořice trošička, nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto se nalije do vymazané bábovkové formy (ne tý oranžový :o) a upeče. Pak se to rozkrojí na 3 pláty, pokape se 1 dcl rumu a pomaže se to zavařeninou (my děláme s jahodovou) nebo povidly. Znovu se to sestaví do tvaru a nechá se to půl dne odležet. Je to ňamka, doporučuju zapíjet kávou nebo bílým kafem. A hlavně tam nalijte opravdu tolik rumu, ono se to naleží.

Více ...
Vložil: Nitecka dne 30.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koláč / BluemarRecepty - pečení

0,5 kg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 2 kávové lžičky jedlé sody, 20 dkg Hery, 2 celé vejce, 2 polévkové lžíce mléka, 2 polévkové lžíce medu Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na plech a upečeme. Připravíme směs z 12,5 dkg másla, 10 dkg cukru, 2 polévkových lžic medu, 20 dkg nadrcených vlašských ořechů (já je krájela na menší kousky). Vše uvaříme, dáme na druhou část těsta vyválenou na pečící papír a dáme péct. Připravíme krém z 25 dkg másla, 15 dkg cukru, utřeme, přidáme uvařený pudink z 0,5 l mléka a 5 lžic krupičky (já vařím normální pudink z prášku, z krupice jsem to ještě nezkoušela). První upečenou část pokapeme rumem, potřeme krémem a položíme na ni druhou část těsta, přitlačíme a necháme odpočinout.
Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koňaková bábovka / ???Recepty - pečení

5 vajec 200 g cukru moučka 2 vanilkové cukry - toto smícháme dále přidáme 200 ml oleje 250 ml vaječného likéru 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva - vymazat a vysypat formu, péct cca 30 minut

Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka Vacková / delfin_xRecepty - pečení

25 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/2 kypřícího prášku, 4 vejce, 1 dcl oleje, 1,5 dcl vody, kakao. Mouka se smíchá s kypřícím práškem, pak se přidá cukr moučkový a vanilkový. Přidá se voda s rozmíchanými žloutky, promíchá, přidá se olej. A nakonec se lehce vmíchá ušlehaný sníh z bílků. Polovina těsta se nalije do větší bábovkové formy, do zbytku těsta se tá kakao, zamíchá a doleje do formy. Je to taková ta mramorovaná ňam bábovka, co je taková lehčí, akorát ke kafi :)

Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohový koláč báby Havelkové / webRecepty - pečení

Ingredience: Na těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla (eventuelně hery), 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1/2 hořčičné sklenice oleje, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový pudink (možno i s jinou příchutí) nevařený, 1/2 litru vlažného mléka, čokoláda na vaření
Postup přípravy: Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180 °C, že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá eventuelně nahnědlá. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější). Při servírování je možno dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.

je to odsud : http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JOFRCNFMR&id_kategorie=JNLQCOO5

Více ...
Vložil: Nitecka dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4149 z 49 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.