Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník 09 Recepty
... pro mlsné jazýčky a pilné kuchařinky ;-)


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 54 [Dalších 14 >>] 
 pudingovka09 Recepty

Uvarime 2 vanilkove pudingy /dle navodu, tedy potrebujete 1l mleka a trochu cukru/. Teply puding odlozite na bok. Mezitym si udelate testo - 25dkg mouck. cukru, 5 vajec, 25dkg polohrube mouky, 1 prasek do peciva. Vse smichat /klasika -zloutky s cukrem, pak pridat mouku s praskem do peciva a nakonec snih z bilku/. Cca polovinu testa vylejeme na vysypany,vymazany plech, do druhe poloviny dame lzyci kakaa, at mame dvoubarevny testo,a nalejeme taky na plech. Na syrove testo nalijeme teplej puding,a dame pect..
Po upeceni pomazeme vrch kremem ze zakysane smetany /ja davam 2 smetany/, a posypeme skoricovym cukrem..
Nechame vystydnout, at puding stuhne a da se to krasne krajet a je to moc dobry..

Více ...
Vložil: didka+Pája06+Viki09 dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí rarášci09 Recepty

Suroviny:
Na rarášky si připravíme:

600g kuřecího masa
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce solamyku
1 lžičku sojové omáčky
1 lžičku plnotučné hořčice
100ml světlého piva
1 vejce
mletý pepř a sůl

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky (větší nudličky) . Z mouky,solamyku,sojové omáčky,piva,hořčice,soli,pepře a vajíčka připravíme těstíčko do kterého naložíme maso na cca 2hodiny, klidně i déle. Potom maso ze všech stran opečeme do zlatova. Podáváme např. s hranolkami s tatarkou, bramborovou kaší a velkou zeleninovou oblohou.
 

Více ...
Vložil: Andrey dne 18.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MAROKÁNKY09 Recepty

1/2 l šlehačky

32dkg kandovaného (sušeného) ovoce - já dávám směs sušeného, podle toho, co seženu (švestky, meruňky, hrozinky, hrušky, ananas...), pro pikantnost přidávám kandovanou pomerančovou kůru

32dkg ořechů - zase podle chuti - u nás vede směs - mandle, lískové, vlašské, kešu

32dkg moučkového cukru

1 vanilkový cukr

4dkg hladké mouky

 

Šlehačku, cukr, vanil. cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme ořechy a ovoce (nasekané na malé kousky). Na vymazaný a vysypaný plech (příp. pečicí papír) děláme lžící malé hromádky a pozvolna pečeme - na 120 - 150°C.  Sundaváme vlažné a po vychladnutí máčíme zespodu v čokoládové polevě.

 

Více ...
Vložil: Beezi,V+J dne 4.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort09 Recepty
Recept na dort od Emanuel!

Suroviny:

6 vajíček, cca 140g cukr moučka, cca 60g hl. mouky, cca 130 g mletých ořechů, lžička oleje,

Postup:
žloutky a bílky zvlášť, žloutky s polovinou cukru a lžičkou oleje vyšleháme do bíla, z bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku a cca 100g ořechů, smícháme se 3/4 sněhu, přisypeme zbytech oříšků a přimícháme zbytek oříšků. Musí vzniknout jemná nadýchaná hmota. Nalijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů v horkovzdušné 25 minut v normální 45 minut.

Nechat stydnout v troubě, hlavně jí neotvírat. Zdobení zaleží na fantazii.

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 19.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Andělské oči09 Recepty

Andělské oči

100g polohrubé mouky, 40g cukr moučka, 1vanilkový cukr, kůra nastrouhaná z 1/2 pomeranče, špetka soli, 2 žloutky, 60g másla, čokoláda (na vaření, poleva), marmeláda

(dělám tak 3 - 5 dávek, z jedné toho moc neni:-((

Z těsta se udělají malé kuličky, položit na plech a do nich vytlačit malé dírky (koncem měchačky), dírky zamáznout marmeládou a péct (na 150-200 st. max, pomalu, rychle se pálí!) Po vyhladnutí máčet spodní stranu v čokoládě. Po uležení jsou úžasně křehký, před tím jak šutr, chce to tak 2-3 týdny před Vánoci.

Více ...
Vložil: possi+1 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hrníčkové knedlíky09 Recepty

Na jeden hrnek: 1 dl mléka, 1 vejce, 1 rohlík, 1 lžíce másla, hrubá mouka, sůl

Rozpustit máslo, částí vymazat hrnek (já je pak i vysypu moukou). Z mléka, mouky, soli a žloutku vyšlehat těsto (asi jako na palačinky). Přisypat nakrájený rohlík, máslo a zamíchat. Na závěr přidat ušlehané bílky.

Hrnky s těstem dát do hrnce a zalít do cca poloviny horkou vadou, vařit přikryté cca 25 minut.

Já je dělám ze 3 dávek a vyjde mi to na 4 hrnky, které se mi vejdou akorát do hrnce (no to mléko a mouku dávám podle oka). Po uvaření je nechám chvilku stát v hrnci, jdou pak lépe ven (stačí lehce objet nožem po obvodu).

 

 

Více ...
Vložil: Tonulka, Alžbětka 12/06 dne 9.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Houskový knedlík09 Recepty

Ingredience:

60dkg hrubé mouky, 1/2 litru mléka nebo sodovky, 2 až 3 žloutky, vrchovatá lžička soli, 4 housky, máslo na opečení housek.

Postup:

Z mouky, mléka nebo sodovky, žloutků a soli připravíme tužší, ale vláčné těsto. Navrch pomoučníme a necháme odpočinout. Housku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Osmahnuté dáme na těsto, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat. Mezitím dáme vařit vodu do fakt velkého hrnce. Do těsta vmícháme osmaženou housku a namočenýma rukama uděláme dva velké knedlíky. Vhazujeme do vroucí vody a hned odpíchneme ode dna, aby se nepřichytily. Vaříme asi 30 minut. Při vaření jednou obrátíme. Uvařené vydnáme a ihned krájíme (kráječem nebo ostrým nožem).

Do tohoto knedlíku se nedává žádné kypřidlo, těsto se ale musí dobře vypracovat!

Více ...
Vložil: Kacka + 3 dne 3.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře na nudličkách ala stará Abtová09 Recepty

Ingredience:

4x čtvrtka kuřete (ideálně stehna), 3 sáčky polévkových vlasových nudlí, 3 mrkve, 1 petržel, půlka celeru, lžíce soli, lžíce vegety, 2 kostky slepičího bujónu, sáček grilovacího koření.

Postup:

Kuření čtvrtky omyjeme a vložíme do velkého hrnce s vodou. Přidáme sůl, vegetu, kořenovou zeleninu v celku a dáme vařit. Do vroucí vody zavaříme kostky bujónu. Kuře vaříme cca 20 minut (tak, aby bylo měkké, ale nerozpadalo se). Poté z vývaru vše vyjmeme, mrkev rozmačkáme vidličkou a vrátíme do vývaru. Prisypeme všechny nudle a povaříme asi 1-2 minuty. Nudle s rozmačkanou mrkví slijeme a rozprostřeme do máslem vymazaného pekáče. Na vrstvu nudí usadíme kuřecí čtvrtky a vše posypeme grilovacím kořením. Dáme do trouby (na gril) na cca 10-15 minut zapéct. Na kuřeti i nudlové hmotě vznikne úžasná křupavá kůrčička. Porce krájíme z pekáče nožem (vždy porci kuřete na "pelíšku" z nudlí).  Výborné je to čerstvé, když nudle zbydou, dají se jíst i samotné a studené.

Více ...
Vložil: Kacka + 3 dne 1.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 BeBe střecha 2.část09 Recepty

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 25.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 BeBe střecha 3.část09 Recepty

.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 25.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 54 [Dalších 14 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.