|
Všechny naše deníky
-
* TABULKA MAMINEK
(2 články)
Kontakty, a osobní informace
|
-
* TABULKA MIMINEK
(14 článků)
Váhy, míry, okolnosti narození
|
-
*Další mimi a další těhu
(1 článek)
|
-
*Další naše www stránky*
(2 články)
|
-
*JAK VYPADAL MŮJ POROD*
(19 článků)
|
-
*KDE SE SEJDEME?*
(5 článků)
|
|
-
*TIPOVAČKA POHLAVÍ*
(2 články)
|
-
*Tipy na ubytování pro slet všech prosinčat*
(6 článků)
|
|
|
-
03 Ultrazvuky
(2 články)
Chytré a zajímavé počtení o Ultrazvucích (2D,3D,4D)
|
-
04 Průběh Těhotenství
(37 článků)
Vložila Marcela, je to v Angličtině!
|
|
|
|
-
08 Jména
(3 články)
Nejčastěji užívaná, česká, anglická ...
|
-
09 Recepty
(54 článků)
... pro mlsné jazýčky a pilné kuchařinky ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 103 [Dalších 93 >>]
|
inspirace na dorty | 09 Recepty |
|
http://bajerovi.rajce.idnes.cz/dorty/
|
Více ... |
Vložil: Andrey dne 9.11.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
koložvárské zelí | 09 Recepty |
|
moc dobrý, zkuste zelí trochu jinak než ke knedlíkům;o)
Potřebujeme: 500gr kys. Zelí, 500gr rýže, 500gr mletého masa… pokud máte víc jedlíků, přidejte suroviny jak chcete, snažte se dodržet poměr surovin 1:1:1. + 1 kelímek smetany na vaření, nebo šlehačky.
Mleté maso osmahneme na cibulce, přidáme sůl, pepř, kmín, případně směs koření na guláš. Podlijeme cca 1,5dcl vody, a dusíme do změknutí masa, cca 15minut. Rýže se uvaří klasicky dle návodu.
Do zapékací mísy dáme na spodek vrstvu kys. Zelí, na to vrstvu hotového masa, a uvařené rýže. Vrstvení opakovat až do zaplnění mísy, poslední vrstvu dejte zelí. Zalijeme smetanou na vaření nebo šlehačkou (1kelímek), lehce osolit i poslední vrstvu zelí. Zapéct cca 30minut, až začne zelí hnědnout. Zelí dáváme syrové, přímo z pytlíku, nijak předem nedusíme. Nález ze zelí klidně nalít taky do mísy, dle toho kdo jak má rád kyselou chuť. |
Více ... |
Vložil: didka+Pája06+Viki09 dne 11.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
bramboračka pro mrňouse u nás jsou to 2 porce | 09 Recepty |
|
250 g brambor nakrájených na drobno
60 g mrkve nastrouhané na hrubo
20 g celeru nastrouhaného na hrubo
20 g květáku (obměna 20 g čínského zelí na nudličky)
2 polévkové lžíce ovesných vloček (zalít vřelou vodou a nechat nabobtnat)
vajíčko (nebo jen žloutek)
dá se zjemnit lžící jogurtu nebo zakysané smetany
Do vařící vody dáme kmín, brambory, mrkev, celer, květák (nebo čínské zelí) a vaříme do měkka, na závěr přidáme zcezené ovesné vločky a vajíčko a vaříme ještě 10 minut, přidáme lžíci oleje, dochutíme trochou majoránky, stranou dám trochu mrkve a brambor zbytek rozmixuju na hladkou kaši a kousky vrátím do kaše aby mělo pídě co žvýkat, stejně to spolkne :o))
někdy dám vajíčko, někdy ne, někdy vynechám květák, někdy místo něj čínské zelí, prostě obměňuji různě, ale je to u nás favorit
|
Více ... |
Vložil: Del dne 16.1.2008 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Domácí bejlííííz | 09 Recepty |
|
Dnes mám extra tip pro všechny, kteří mají rádi sladké likéry, kterým moje babička s oblibou říkávala "lepihub" :-)))) Příprava tohoto likéru možná vypadá složitě, ale věřte, že trochu té práce při výrobě opravdu stojí zato.
Co budete potřebovat:
-
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
-
2 krabičky neslazeného TATRA mléka
-
8 lžic strouhaného kokosu
-
2 vanilkové cukry
-
500 - 750 ml rumu (podle chuti)
-
Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!
-
Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.
-
Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.
-
Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml - 750 ml).
-
Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)
TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…
|
Více ... |
Vložil: Beezi,V+J dne 1.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Dortík a ´la Medovník | 09 Recepty |
|
Suroviny na těsto: 2 vejce, 15dkg tuku (Hera, máslo), 2 lžíce medu, 45dkg hladké mouky, 15dkg mouck. Cukru, 1 lžíce jedle sody, 2 lžíce mléka.
Tuk s medem rozpustíme v kastrolku, přidáme do zbývajících přísad těsta a vypracujeme na vále těsto, které rozdělíme na 2 časti.
Na pečícím papíru vyválíme z poloviny těsta placku, kterou upečeme. Z druhé poloviny těsta vyválíme taky placku,
ještě na syrové těsto dáme opražené ořechy a také upečeme.
Příprava ořechů: 8dkg mouck cukru, 2 lžíce medu, 10dkg másla, 20-30dlg vlas. Ořechů a mandlí.
Vše dohromady osmažíme na másle na pánvičce.
Krém: uvaříme puding z 1/2 litru mléka a 2 balíčků vanilkového pudingu, ale bez cukru!.
V míse utřeme 10dkg másla a 10dkg moučk. Cukru a postupně přidáváme vychladlý puding.
Placky spojíme krémem a nejlépe necháme dortík odležet do druhého dne. |
Více ... |
Vložil: Beezi,V+J dne 30.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Vaječák od babičky-výýýýborný | 09 Recepty |
|
8 žloutků (nejlépe domácí),přibližně 1/2kg moučka cukru,4 vanilkové cukry,3 salka,rum dle chuti
Do mísy dáme žloutky a zasypeme cukrem a míchám,až to bude hooodně hustý tak už cukr nesypeme.Přidáme vanil.cukry a pak přidáme salko a rum a mícháme a mícháme a mícháme.pokud by to bylo moc husté ředíme tatrou mlíko jak potřebujeme. |
Více ... |
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 29.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
2x bari mandle,1x tatra mléko,1x salko,0,25l rumu,1/4l mléka
Do vodní lázně vložíme hrnec s mlékem a bari mandlemi.Bonbóny rozpustíme za stálého míchání.Po vychladnutí přidáme ostatní přísady. |
Více ... |
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 29.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rodičovský příspěvek od 1.1.2008 | 02 Těhulka versus zaměstnavatel |
|
Nás, prosinčat se týká toto:
- potvrzení o PPM se opravdu zase musí nechat potvrdit u zaměstnavatele, což je pakárna, protože budou svátky a dovolené a musíme všechno odevzdat do konce ledna 2008
- nás, které jsme před nástupem na rodíčák pobíraly PPM se dotýká to, že do konce měsíce, kdy dítě dovrší 21 měsíců, musíme znovu přijít a provést volbu, zda budeme od 22. měsíce doma do 3 let nebo 4 let věku dítěte
a) varianta do 3 let = měsíční dávka 7600Kč b) varianta do 4 let = měsíční dávka 3800Kč OBOJÍ již právě od toho 22. měsíce.
- ty, které neměly nárok na PPM to mají ještě horší, protože ty od 22. měsíce automaticky spadnou do kategorie 4 let, tedy že budou brát od 22 měsíce jen 3800 Kč.
V celkovém součtu vychází nejlépe na peníze varianta do 3 let, ale nevím o kolik. |
Více ... |
Vložil: Petulda s Emou dne 28.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zapečený těstovinový mazec,hotové za 30minut | 09 Recepty |
|
těstoviny (jakékkoliv) počet si určete sami,já začínala s jedním balíčkem nyní dělám ze 3;mleté maso (1/2 hovězího+1/2 vepřového) na jeden balíček těstovin půl kila,1 čertovská omáčka,1cikánská omáčka,šlehačka,sůl,pepř,bazalka,česnek,cibule,sýr na strouhání
Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje.Mezitím si připravíme vynikající omáčku.Nakrájíme ci cibulku najemno a pomalu ji osmahneme,nesmí zhědnout.Poté přidáme maso a osmahneme.Přidáme veškeré koření,občas promícháme,aby se nám maso nepřipálilo.Poté vylijeme opatrnězbytek oleje,zalejem čertovskou a cikánskou omáčkou (můžeme nahradit i loupanými rajčaty pokud to chystáte pro děti) a nakonec přilejem šlehačku.
Těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče,zalijeme omáčkou a dáme asi na 10minut zprudka zapéct do předem vyhřáté trouby.Poté dáme na talíř a posypeme sýrem.Díky šlehačke není vůbec znát,že by čertovská a cikánská omáčka pálila tudíž to snesou i děti. |
Více ... |
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 4.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Šťouchaná buchta | 09 Recepty |
|
Moučník:35dkg polohrubé mouky,20dkg cukru,1 prdopeč,12dkg rozpuštěné hery,2 vejce,2 lžíce oleje,3/4 hrnku mléka,špetička solo
Poleva:18dkg másla nebo hery,4 lžíce rumu,3 lžíce horké vody,30dkg práškového cukru,4dkg kakaa
Mouku,cukr,prdopeč,a sůl promícháme,přidáme ostatní "mokré" suroviny a promícháme.Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme do růžova.Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
Poleva:máslo,rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem.Vaříme do spojení,necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník.Pěkně od prostředka postupně,aby se poleva dostala do všech dírek.,necháme ztuhnout a podáváme.
Superrychléééé!!!! |
Více ... |
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 4.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 103 [Dalších 93 >>] Upozornění: Dalších 225 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|