Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


 Články 13 z 3 
 Markétin koláčRecepty
Těsto: 20 dkg Cukr
20 dkg Hladké mouky
1 dcl Mléka
1 dcl Oleje
1 Prášek do pečiva a 5 vajec

Dále budem potřebovat:
3/4 l Mléka
2 Pudinky
4 Vanilkové cukry
3 Zakysané smetany

Předem si uvaříme pudink z 3/4 l mléka, 2 pudinků a 1 vanilkového cukru. Ušleháme si tuhý sníh z 5 bílků.

Smícháme cukr, mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a 5 žloutků. Z lehka vmícháme sníh z bílků.

Vše vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pudink kypeme polévkovou lžící na těsto a vše dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme dozlatova v mírné troubě.

3 zakysané smetany smícháme s 3 vanilkovými cukry. Vše vylijeme na upečený a vychladlý moučník.

Nahoru dáme ušlehanou šlehačku- pokud chceme aby nám šlehačka vydržela tuhá co nejdéle přidáme při šlehání ztužovač.

Dozdobíme ovocem, nebo nastrouhanou čokoládou- fantazii se meze nekladou.

Moučník má více variat, proto není psané jaký pudink uvařit. Těsto je světlé takže je lepší volit barevnou variantu pudinku- čokoládový, malinový......

Přeji dobré chutnání :o)

Více ...
Vložil: Gabiš+Bětulka 03+ Rozárka01/06 dne 18.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ořechový řez s medemRecepty
Těsto:
50 dkg hladké mouky
20 dkg mletého cukru
20 dkg tuku ( Hera )
2 vejce, 2 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody rozmíchat ve 2 lžících mléka

-tuk, med, cukr rozpustit ve vodní lázni, pak nechat trochu vychladnout, dát vejce a sodu v mléce, pak přidat mouku a vymíchat.

Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme ( osvědčený způsob -přímo na pečícím papíru do tvaru plechu, který vyznačíme přehnutím papíru ). První placku upečeme dozlatova a na druhou naskládáme 30 -35 dkg ořechů pokrájených na kousky.

Na pánvi osmažíme dozlatova 12 dkg másla, 8 dkg cukru krupice a 3 lžíce medu. Směs vypadá jako karamel. Směs po lžičkách navrstvíme na ořechy a placku upečeme.

Vychladlé placky pokropíme směsí kávy a rumu a spojíme krémem. Spodní placku můžeme podle chuti potřít ještě marmeládou ( pod krém ).

Krém: 3 dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solamylu, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 20 dkg másla.

Mléko, mouku a solamyl zahřejeme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem, přidáme vychladlou jíšku a dobře vyšleháme. Před krájením je dobré nechat zákusek ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť.

Více ...
Vložil: Gabiš+Bětulka 03+ Rozárka01/06 dne 9.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný dort od MifíkaRecepty
Tož potřebujete :

1 kg jablek
1 hrneček borůvek
2 vanilkové pudingy
1 malý vanilkový Pribiňák
2x půl hrnku koj. vody
pár piškotů nebo baby-sušenek

Jablka oloupat, vykrájet a nakrájet na malé kousky - dát do hrnce spolu s borůvkama a podlít půl hrnkem vody. Vařit do měkka - cca půl hodky, potom v hrnku rozdělat 2 půdingy s půl hrnkem vody - za stálého míchání metličkou pomalu přilévat ke směsi ovoce a povařit tak 1-2 minutky.

Nalít do kulaté otvíratelné dortové formy a ozdobit piškotama.

Dát do chladničky (stačí na pár hodin). Potom položit na tác nebo talíř, na kterém to chcete servírovat, opatrně otevřít formu.

Pribiňák trošku lžičkou promíchat a dát do zdobítka - pokud nemáte (jako já )- stačí udělat kornoutek z papíru nebo igelitu a dozdobit .-))

Toť vše. Je to dost podrobné? :o)))))))))

Jinak na to zdobení je fakt nejlepší Pribińák - zkoušela jsem nějaký Bobik a Lipánek a to dělalo jakoby bublinky, asi to je moc šlehané.

Jo beruščí hlava - to jsem dala potr. fólii do hrnečku a nalila tu směs do poloviny. Pak jsem to vyndala a půlku odřízla..........

Více ...
Vložil: Gabiš+Bětulka 03+ Rozárka01/06 dne 9.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 13 z 3 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.