Kukuřičná polévka s krevetami a kokosovým mlékemAutor: Čížek Karel , 9.10.2019 10:02:55
Polévka je grunt a maso špunt. Kdo z nás nezná toto pořekadlo našich babiček. S aktuálními teplotami tato lety prověřená věta dostává nový rozměr. Polévky totiž nejen zasytí hladové tělo, ale taky jej zahřejí. A příznivě působí také na naši duši. T
Suroviny 2 balení lahůdkové kukuřice Znojmia • 1 cibule • 500 g brambor • 500 ml kuřecího vývaru • lžička mletého koriandru • hrst hladkolisté petržele • pepř dle chuti • 3 lžíce olivového oleje • 2 stroužky česneku • 350 ml kokosového mléka • lžička římského kmínu mletého • 200 g krevet • sůl dle chuti • Postup V hrnci rozehřejeme polovinu olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Opékáme cca 5 minut. Potom přidáme jeden nasekaný stroužek česneku, brambory nakrájené na kostky, okapanou kukuřici a necháme krátce orestovat. Trochu kukuřice si necháme stranou na podávání.
Poprašíme kořením, zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Potom stáhneme teplotu a vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Trvá to zhruba 15 minut. Polévku v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem. Krevety s česnekem krátce orestujeme na zbylém olivovém oleji. Posolíme a posypeme nasekanou petrželí. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme opečenými krevetami a zrnky kukuřice, které jsme si nechali stranou. Zobrazeno doposud 168 x.
|
Všichni uživatelé |