Cizrnová polévka s kokosovým mlékem a chilliAutor: Čížek Karel , 29.10.2019 9:43:03
Voní to kokosově, ale sladké to není, co je to? Pikantní krémová polévka podle našeho receptu! Tahle hřejivá polévka je pro podzimní počasí přímo stvořená.
Suroviny 2 lžíce kokosového oleje • 2 stroužky česneku • lžička kari • lžíce rostlinného oleje • 3 mrkve • 3 kusy chilli papričky Hamé • 250 ml kokosového mléka • 1 cibule • lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru • lžička římského kmínu mletého • 400 g cizrny • 1 batát • lžička soli • Postup Rozehřejeme troubu na 180 °C. Z cizrny odebereme 2 lžíce a smícháme je v misce s olejem a půlkou lžičky kari a půlkou lžičky římského kmínu. Lehce posolíme. Rozprostřeme na plech a dáme na 30 minut péct do trouby. Můžeme péct i déle, cizrna potom bude pěkně křupavá. Upečenou cizrnu dáme stranou a nechte na ozdobu polévky.
V hrnci rozpustíme kokosový olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Po 5‒10 minutách přidáme zázvor, zbytek kari a římského kmínu a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené mrkve, batát i cizrnu, podlijeme kokosovým mlékem a půl litrem vody. Přikryté pokličkou dusíme do změknutí. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka, a pokud je příliš hustá, naředíme ji podle potřeby vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme pokrájené chilli papričky a promícháme. Polévku nalijeme do talířů a před podáváním ozdobíme opečenou cizrnou. Zobrazeno doposud 180 x.
|
Všichni uživatelé |