Medové kuřeAutor: Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 , 2.2.2010 14:57:49
Medové kuře
Suroviny Jedno celé kuře • med • červená paprika • pepř • rostliiný olej • • Příloha: rýže nebo brambory Postup Kuře osolíme ze všech stran a dáme do pekáčku (já to dělám se sklovarné misce). Trochu podlijeme vodou. Stačí jen na 1cm vody.
V hrníčku si smícháme med, červenou papriku (používám mleté chili), trochu mletého pepře a kapku rostlinného oleje. Pokud je med tuhý rozpusťte si ho v mikrovlnce nebo na sporáku. Je nutné aby byl tekutý. Perutkou potřeme kuře všude kam dosáhneme medovou marinádou. Nevytahujte kuře z vody. Med bude stékat dolů z kuřete a tím se ochutí i spodek kuřete! Dáme péct zakryté. Každých cca 15minut potřeme opět medovou marinádou. Kuře si tímto získá krásnou zlatou barvu a chutná hodně po medu. Štáva je nasládlá. Jako přílohu k tomu dávám rýži, ale je možné i brambory nebo něco jiného. Zobrazeno doposud 326 x.
|
Všichni uživatelé |