Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Vitaminový salát s jablky a nakládaným zelím

Autor: Petra Hanzlová , 21.1.2020 9:58:13
Vitamínová bomba, která se hodí jako zdravá svačinka nebo i jako příloha k pečenému masu.
Suroviny
Dresink • 4 lžíce řepkového oleje • 1 lžíce hrubozrnné hořčice • 1 červené jablko • 3 lžíce bílého vinného octa • 1 lžička medu • • Salát • 1 zelené jablko • 320 g zelí bílé Znojmia • pepř dle chuti • půl hlávky čínského zelí • sůl dle potřeby
Postup
Všechny suroviny na dresink - olej, ocet, hořčici a med - dáme do salátové mísy a dobře prošleháme. Omyjeme jablka a zbavíme je jádřince, slupku neodstraňujeme. Nakrájíme na drobné proužky nebo ručně najemno. Bílé zelí vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Přebytečný nálev vymačkáme rukou. Můžeme i pokrájet nožem na jemnější kousky. Nakrájíme také čínské zelí. Oba druhy zelí a jablka dáme do mísy k dresinku a dobře promícháme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Salát je vynikající i jako příloha k pečenému masu.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 238 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.