Osvěžující salát s mangemAutor: Čížek Karel , 11.7.2019 11:14:00
Tímto salátem vás přesvědčíme, že brusinky nejsou jenom zimní záležitost a příloha ke svíčkové. V létě jim to sluší možná ještě víc, protože oceníme jejich nasládlou a příjemně nahořklou chuť. K bílému masu a ledovému salátu jsou prostě dokonalé.
Suroviny hlávka ledového salátu • 1 ks Brusinek Hamé • 2 lžíce vinného octa • hrst pekanových ořechů • 250 g krůtího masa • 200 g sýru feta • 75 ml olivového oleje • Postup Polovinu fety dáme do hrnku spolu s brusinkami a octem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme třetinu olivového oleje a rozmixujeme. Potom přidáme další díl, opět rozmixujeme a stejně tak poslední dávku oleje.
Ledový salát opereme, necháme řádně okapat a natrháme. Krůtí maso obereme a rozdělíme po vláknech na menší kousky. Do salátové mísy dáme nejprve vrstvu salátu, na ni navršíme pečené krůtí maso a pokapeme dresinkem. Posypeme pekanovými ořechy a nadrobenou fetou. Podáváme s čerstvým pečivem. Zobrazeno doposud 144 x.
|
Všichni uživatelé |