| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Český nekvalitní chleba ze supermarketu

 Celkem 69 názorů.
 Piggy 


Téma: Český nekvalitní chleba ze supermarketu 

(17.1.2017 13:49:27)
Poslední dobou nás štve, že když koupíme jakýkoliv chleba z pražského Tesca, Alberta.. tak se chleba při krájení po 2 dnech rozpadává. Nebo, když se slávou uvednou nějaký nový chleba na trh, tak po nějaké době je znát na konzistenci i chuti, že kvalita šla dolů... Týká se to i třeba Cvrčovického, kovářského i roztodivně nazvaného bochníku chleba. To vyražené kolečko (známka) na bochníku už pro mne dávno přestala být symbolem kvality, nic to nezaručuje..
Bohužel s pekárnami mám také všelijaké zkušenosti, hm.. Pokud jsme někde koupili dobrý chleba, tak bud ta pekárna není ta, kolem které chodíme, nebo ten chleba nemají vždy, nebo po nějaké době kvalita šla dolů...
Na obyčejné rohlíky nechceme přejít, nechutnají nám též tak. Totéž jiné pečivo - má tak krátkou trvanlivost... Uplně bez pečiva se ale neobejdeme, bohužel.. Na pečení vlastního chleba nemám čas ani energetické rezervy...
Máte také takové tristní zkušenosti? V jakém supermarketu a jakou značku chleba kupujete?
 susu. 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 13:55:44)
Jeden místní, ten neuvedu název, no a v Globusu Královský bochník. Je obrovský, neberu ho celý, chutná mi.


Pak tady - Královský chléb, je se slunečnicí. ten mívají různě menší obchody po Brně.
 Piggy 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:20:16)
Asi ho mají jen v Brně, v Praze jsem takové nudle bochánku neviděla :-)
 simiki+koťátko 03/07 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:18:58)
Strašně ráda mám Moskevský chleba od Penamu, housky pak peču doma.
 Bouřka 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:33:05)
Oblíbená značka je home made, kvalita zaručena. Jinak občas v místním řemeslném pekařství. Je dobrý, ale na nás málo žitný :-).
 Piggy 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:39:07)
A jestli pečeš, tak jen v té pekárně, či lze normálně v troubě?
 Bouřka 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:43:58)
V troubě, s pekárnou jsem začínala, když odešla, novou už jsem nepořizovala a postoupila na vyšší level.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:44:10)
Mám domácí pekárnu, když mám čas a náladu, udělám v pekárně těsto a chleba (rohlík, dalamánky) upeču v troubě. Když chci chleba a na hraní s těstem nemám čas, chuť, upeču chleba v pekárně.
 nordica 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 14:48:40)
Výborný je mšenský chleba - problém je jen v tom, že cena v prodejně na Mělníku je čtvrtinová oproti stánku v pražské tržnici. Takže kupuji, kdykoliv jsem tam pracovně/na výletě, čtyřnásobnou cenu za totéž v Praze odmítám dát. Z tmavých chlebů máme moc rádi Arizonu - plátkový - i po pár dnech chutná stále skvěle. Pokud někdo někdy pojedete do Litoměřic, kousek od náměstí mají v pekařství skvělý škvarkový chleba - ale ne každý den.
 Piggy 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:39:01)
A kde tu Arizonu mají?? V jakém řetězci?
 nordica 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 17:20:59)
Piggy, normálně v Bille, v Albertu, hledej mezi krájeným tmavým chlebem. Ještě mají Colorado, ale mně chutná víc ta Arizona.
 Eudo 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 21:20:38)
Piggy, ja pecu jednoduchy chleba v normalni troube

100 gr drozdi
1 l vlazne vody
1/2 dl oleje
asi 3 l mouky (= bud hladka psenicna, nebo smes psenicne a zitne), -mouku pridavat ku konci ev i vic, aby testo bylo mozne tvarovat na bochnik
sul
kmin
ev. slunecnicova seminka


Nechat kynout asi hodinu (muze se i pres noc v plasticke uzavrene naolejovane krabici, rano znova prohnetnout - ja to v te krabici chvili jen prevaluju)
vytvarovat, dat 2 - 3 sisky chleba na platu do studene trouby, nechat kynout asi 20 min, zapnout troubu na 200 C a pect asi hodinu. Na platu muzes mit sklenicku vody na odparovani


Chleba vydrzi az tyden v uterce, da se zmrazit v sisce i krajicky.
 Eudo 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 21:23:19)
Z tohohle testa si vzdycky necham do uzavrene sklenicky kousek na pristi peceni behem 1 - 2 tydnu, nic s tim uz nedelam, jen pred zadelavanim pridam 50 gr drozdi a vlaznou vodu a rozmicham. Chutna jako kvaskovy chleba
 Justýna 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:15:38)
Já už kupuji pouze toustový.~;)
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:22:45)
To mi vadí taky. Teď chodím hodně do Penny a jejich chleba se rozpadá okamžitě, po pár dnech je na strouhanku a ani se nemusí strouhat.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:26:04)
Tak chleba za 10 minut je opravdu z říše zázraků.
Za tu dobu i vykyne i se upeče? To ani neodvážím suroviny.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re:  

(17.1.2017 15:38:57)
Já to počítám za jak dlouho budu jíst.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re:  

(17.1.2017 15:43:07)
A to nemáš překynutý?
 angrešt 


Re:  

(17.1.2017 15:56:30)
mandelinko, ten je pěknej:-)
 Manka+Cipísek 


Re:  

(17.1.2017 17:10:47)
Mandelinko, prosím o recept. Já také pecu domácí a ráda zkusím něco nového.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re:  

(17.1.2017 16:20:25)
Mandelinko, můžeš sem prosím hodit recept na chleba, jehož zadělání trvá jednu minutu?
Neber si to prosím osobně, ale já jsem na tyhle hlášky naprosto alergická... takové to v časopisech "jak na teplou večeři pro rodinu za 15 minut" a v ingrediencích máme "půl kila očištěné té a té zeleniny, jedno omyté a naložené kuře" apod... Jo, to pak trvá 15 minut, dát to do trouby. Ale nachystat to vše trvá předtím hodinu...
(Nicméně ten recept mě opravdu zajímá, máš-li nějaký rychlý a osvědčený, ten dotaz na začátku nebyl myšlen ironicky.)
 sovice 


Re:  

(17.1.2017 17:59:37)
Sněhulko, zadělání spočívá v tom, že nasypeš do mísy 3 hrnky mouky, hrnek a půl vody a po dvou lžičkách soli, cukru, kmínu a droždí a zamícháš to (pouze promícháš) vařečkou. Já to teda za minutu mám hotové.

Mandelinko, já jsem neodolala a stopla jsem si to. Vytáhla jsem mísu, vytáhla jsem mouku, popadla jsem hrnek, nasypala hrnek a půl do mísy, vytáhla jsem druhé balení mouky, dosypala hrnek a půl, vytáhla sůl, nabrala lžičku soli (a sypla ji zpět, nehodlám nic péct :-)), totéž s cukrem, vytáhla jsem kořenku, totéž s kmínem, droždí doma nemám, tak jsem zopakovala akci sůl, vodu jsem teda vlila rovnou zpět do dřezu a zamíchala jenom tu mouku. Schovala jsem cukr, sůl, zbytek mouky, kořenku, vyhodila obal od mouky, setřela linku, vložila hrnek, lžičku a vařečku do dřezu (nemyla jsem to), vložila mísu do trouby (máme doma kočky, na lince jídlo nenechávám) a zmáčkla jsem stopky. 4 minuty 17 sekund. Neříkám, že by to nešlo o půl minuty zkrátit při jinak rozvržené kuchyni a další půl minutu stáhnout hbitějším pohybem, ale to už bych ke špajzu klusala. Ale zase kořenku s kmínem jsem popadla na první dobrou, obvykle musím vytáhnout víc skleniček a číst názvy, ale zrovna kmín má jinou barvu vršku ~t~

Každopádně je to cca 4x déle než uvádíš. Jasně, pořád je to chvilka, ale je z toho vidět, jak ten čas podceňuješ. Nebo jsi trysková, ale já teda nejsem úplně pomalá a znám řadu pomalejších ženských v kuchyni, které pořád považuji za tak nějak normálně rychlé.
 sovice 


Re:  

(17.1.2017 18:10:29)
Já mám větší kuchyň. Ale stejně myslím, že jsi turbo.
 sovice 


Re:  

(17.1.2017 18:45:14)
No jo, ale pak když druhým lidem vykládáš, jak dlouho něco trvá, a má to být návod, musíš násobit ~t~
 sovice 


Re:  

(17.1.2017 18:53:14)
Tož jo, minutu, když máš všechno narovnané na lince, ne když vytáhneš pytlík mouky a on nestačí a pak musíš vyhrábnout zezadu ze špajzu druhý, a když nejdeš pro droždí do ledničky a vyhodit obal na druhý konec kuchyně a velkou mísu nemáš na horní polici, jako něco, co se používá jednou za čtrnáct dnů, a tak různě :-)
 Stáňa * 


Re:  

(18.1.2017 11:21:28)
Mandelinko,

ten recept mám taky, už jsem to dvakrát dělala, ale po vykynutí se to musí dvakrát rozválet a přeložit. To ty neděláš?
 :-) zaregistrovaná 


Re:  

(18.1.2017 12:16:45)
holky, dohady okolo minuty? To mi připadá zbytečný, každému přeci trvá práce v kuchyni různě dlouho. Já chleba peču už roky, domácí vydrží dlouho, dá se i zamrazit. Peču už veškeré pečivo, housky jsou "hned", jen do domácích knedlíků a na strouhanku kupuju ty nejobyčejnější rohlíky.
Domácí chleba kváskový není upečený ani přichystaný "za minutu", ale už mi to jde od ruky, a jiný už nejíme. Tak těch pár minut na to obětuju. K tomu našlehat tvaroh, a je hotová večeře. Teď jsme začali dělat i domácí šunku, kvůli obsahu soli v té kupované. Taky není hned, ale je prostě výborná.
 Avi+ 


Re:  

(17.1.2017 18:09:09)
Mandelinko a jak to dlouho peces? A jak to, ze se ti udela takova krasna kurka?
 Avi+ 


Re:  

(18.1.2017 7:11:19)
Mandi, pošli mi to pdf na mailík prosím. avibar@seznam.cz. Děkujuu~;((
 K_at 


Re:  

(17.1.2017 16:58:02)
Mandelinko, jak do toho zapada ten stary chleba? Promin, tohle slysim prvne. A na kolik peces?
 K_at 


Re:  

(17.1.2017 18:11:08)
Ted na to koukam, jste se mi, holky, pomichaly. Pardon a dekuju!!!
 Kaipa 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:38:27)
10 minut? to zni zajimave, hod recept nebo odkaz, pls.
 K_at 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:27:41)
Mam rada zitny z Globusu. Obecne bych rekla, ze Globus ma celkem slusny chleba. Mela jsem rada Hostivarsky pecen, to zkrachovalo. Jinak nevim. Nikde nic. Tesco i penny jsou zoufale.
 Ivka3 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:38:44)
Globus?? Tak já nevím, zda to může být market od marketu, ale v Globusu už nekupujeme žádné pečivo, nedá se jíst~d~
 agneth 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:19:06)
U mají v Globusu pečivo také dobré.
Ale nejlepší chléb (i další pečivo) mají v malé místní pekárně. :-)
 agneth 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:19:57)
Pardon, překlep...U nás
 Dana 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(18.1.2017 9:06:03)
Ano, hostivařský byl dobrý chleba, ale, bohužel, již není. Teď mají místo něj u nás nějaký kladenský , hornický, ten je také dobrý. V řetězcích chleba zásadně nekupuju, jedině občas v Bille. Tam ještě ujde.
 La Pepa 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:31:46)
docela dobrý mají chleba v Bille, kmínový, odpovídá Šumavě z Michelských pekáren. Mají 500g a pak asi 1000 nebo 1200g, jsou dobré oba. Celkem ujde i základní šiška z Kauflandu.
Tedy pokud se bavíme o nějakém "základním" chlebu, pak je hromada specialit, dražších chlebů, některé za ty prachy stojí, jiné ne.
 Kukurice29+3. 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:34:56)
Trvá mi 5minut dat ingredience do domácí pekárny a zapnout program. Můžu pak klidně odejít z domu a chleba se nespali ani není nedopeceny. Zadělává to skvěle kynuté těsta a peču tam i bábovku. V obchodech jsem dovry chleba nesehnala.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:40:18)
Pekárnu mám s odloženým startem, můžu si upéct na ráno čerstvý. Ale radši jsem u toho, protože vyndávám po umíchání háky.
 Jyra 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 19:50:23)
Mandelinko prosim a recept pro blbce by nebyl? Ja vim, ze se pram blbe, ale mouku hlavlou, vodu studenou a drozdi susene? A odpoledne pak prijdu a promicham nebo jen prekulim do nadoby a do trouby? A necim potru?ppotiram prubezne?
A posledni dotaz- na kolik stupnu? Dekuji ti predem:-)
 Kukurice29+3. 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:43:16)
Vyndavam háky až po upečení.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 22:10:58)
Já nechci mít v chlebu díry.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 22:46:36)
Stačí vyndat hžáky před pečením.
 Mája+kluci 07, 11 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:46:07)
Buď jsem divná já, nebo máme divný supermarket, ale normální kmínový / šumava z našeho Albertu (bývalý Interspar) je výborný, nedrolí se, neplesniví ~d~ ale je fakt, že je to v této jedné prodejně, jinde už jsem taky potkala všelicos...
 Ivka3 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:48:26)
~g~ jak jsem psala, stejné zkušenosti :-)
 Ivka3 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:46:52)
Nám domácí chleba nechutná, ochutnali jsme jich několik. Nejraději máme Šumavu, ale zjistili jsme, že se liší, název používá vícero výrobců, takže ho kupujeme jen v ověřeném marketu. Pak ještě jsou dobré ze dvou velkopekáren u nás ve městě, ale jen 1- 2dny~d~
 angrešt 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 15:50:53)
Máme tu moc dobrou pekárnu, tak tohle moc neřeším a v supermarketu jsem chleba nekupovala ani nepamatuju, ale pokud náhodou potřebuju koupit chleba v Praze, tak kupuju ve stáncích pekárny Kabát, je docela fajn a jejich stánky jsou všude možně. Třeba máš taky nějaký poblíž.
 Len 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:02:22)
Ja chleba dobry nedostanu, takze pecu uz hodne dlouho, posledni rok a pul kvaskovy a uz mi zadny nechutna ani v CR. Ted nevim, jestli je to dobrotou meho chleba, nebo je to jak pises a puvodne dobre chleby uz nejsou dobre. Mam robot i pekarnu (vcetne programu na kvasek a na kvaskovy chleb), zabere to par minut, s pouzitim robotu teda vic, ale zase je pekne kulaty a z trouby mi proste chutna vic. Navic vydrzi tyden dobry, u nas ho jim jen ja a obcas manzel.
 Anni&Annika 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:18:51)
mame radi Horal z Globusu.
Ale uz delsi dobu premyslim, ze si poridim pekarnu a zacnu si delat vlastni...
Ac teda..chleba tady v Nemecku mi chutna.
 sylvaina 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:26:43)
Pekařství Kolinger, mají různě pobočky, občas ho mají i v některých obchodech, ale v řetězcích myslím ne. Úplně ten jejich základní chleba, tady se mu říká Újezd, Páč sídlí v Újezdě. Je stále stejně dobrý už spoustu let.
 DaVinci 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 16:40:48)
Žádný chleba ze supermarketu se druhý den jíst nedá. Všechny jsou nejpozději do 24 hodin kyselé a nedobré.
 Fren 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 17:01:22)
zrovna v albertu kupuju žitný s dýnovými semínky a stím jsme spokojení, nebo jenom žitný.Obyčejné chleby byt s roztodivnými názvy nekupujem vůbec,obyč.rohlíky už dávno ne.Já si někdy zahřeším s obyč.rohlíkem a třeba kouskem uzeniny k tomu či pařížského salátu,ale rodina už tohle nejí.
 Ropucha + 2 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 18:29:50)
Nejčastěji v Globusu nebo v Lidlu a nejčastěji kvasové chleby. Kvalita mi vyhovuje.
Sama ale jím chleba minimálně, preferuji žitné knackebroty nebo toustový chléb opečený v topinkovači.
 Persepolis 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 18:56:21)
ještě jsem v řetězcích nenarazila na dobrý chleba, kupuji je tam teda jenom sporadicky. Dávám přednost malým pekárnám a i tam to stojí čas od času za starou bačkoru. Zatím mě nezklamal pouze chleba z tanvaldské pekárny u Mašků
 Anni&Annika 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 21:28:57)
Persepolis...Maskuv chleba jsem chtela jeste pripsat a tys me predbehla~:-D
 zerat 


Re:  

(17.1.2017 20:03:49)
Už víc jak 2 roky doma peču kváskový chleba. A kupovaný chleba se nám doma objevuje jen o letních prázdninách, kdy na pečení doma vesměs není čas a z 99,9% bereme Šumavu z Penny a je dobrá, ale bráváme celou nebalenou. Nejhorší jsou balené půlky chleba, které dají do sáčku ještě horké. V sáčku se zapaří a je po chlebu ~Rv
Jak se vyrábí, peče kváskový chleba jsem sledovala celičký rok na Facebooku než jsem našla odvahu jít a zkusit založit kvásek.
Kváskové pečivo je zdravější než drožďové. Kvásek dělá lepek stravitelnějším; tělo si bere více živin; u dětí prý droždí nějak blokuje vstřebávání vitamínů či co... Chleba je vynikající a v pohodě vydrží 10 dní (ale vesměs je do tří dnů fuč)... Jak se člověk v tom výrobním procesu zorientuje, tak zjistí, že byť příprava včetně pečení na jeden chleba trvá cca 14 hodin (10-12 hodin rozkvas; 20 minut příprava a hnětení v robotu; potom hodina v míse, kde těsto kyne; potom popřekládám a stočím do ošatky a v té kyne cca 2 hodiny a v troubě se peče 3/4 hodiny... tak to jde zvládnout v pohodě.
Ráno než jdu do práce, tak zadělám na rozkvas; odpoledne přijdu z práce a hned dám vše do robota a odcházím se převléknout - doladím těsto v robotu a dám do mísy. Hodinu si toho nevšímám... zní to děsivě, ale jak píšu, žádná hrůza se nekoná a výsledek je vynikající a můžeš si upéct, jaký zrovna chceš - pivní, podmáslový, kefírový, se semínky takovými či makovými, celozrnný více či méně s bramborem či bez... ! Může být popraskaný více či méně, vypečený více či méně...
 zerat 


Re:  

(17.1.2017 20:09:06)
A domácí rohlíky to je žůžo labůžo. ~w~
Ještě ke kvásku - možná bys přes FB na diskusi pečempecen sehnala někoho, kdo by Ti/vám prodával domácí kváskový chleba. Čas od času se tam objevují požadavky a jsou tam maminky na MD či RP nebo v domácnosti, které pečou na zakázku.
Tady je třeba info o kváskovém pečivu versus drožďovém.
http://www.zivost.cz/kvasek-vs-kvasnice-kvaskovy-chleb/
 Berda-Berda 


Re:  

(17.1.2017 20:14:53)
V Albertu kupujeme Tanvaldsky a je vyborny.
 Len 


Re:  

(17.1.2017 20:19:50)
Zerat, fakt musim zkusit nejaky ozvlastneny, ja porad delam zakladni - mouka, kvasek, voda + sul a kmin. Vlastni kvasek mi pres Vanoce zdechnul (byla jsem s detmi v CR, manzel tady a menil lednicku, urcite ho zapomnel venku), ale na ebay jsem koupila nejaky tricetilety zitny a po tom to tedy kyne jak dive a chutna uplne uzasne~R^

Rohliky delas taky z kvasku? Ja jsem ted nadsena, ze jsem se konecne dostala k cerstvemu drozdi tady, takze porad pecu nejen z kvasku, ale i z drozdi~w~ Chleba teda ne, ten jen kvaskovy.
 zerat 


Re:  

(17.1.2017 20:34:32)
Len, rohlíky z kváskou jsou podle mě a manžela vynikající - vzpomínka na naše dětství, kdy se peklo kváskové pečivo naprosto běžně. ~R^
Jenže rohlíky jsou samozřejmě díky kvásku lehoučce nakyslé a mají takový ten specifický "ocásek" a naší malé to vadilo. Chtěla klasické rohlíky "sladké".
Takže kváskové jsem dělala jednou a recept teď nevím, který. ~f~ Jinak dělám klasické drožďové (z čerstvého droždí) a jsou opravdu vynikající i tak. Člověk tak nějak pak vidí, jaký to je rozdíl když je rohlík bez přidaných pekařských "mňamek". A hlavně taky si je uděláme takové, jak nám chutnají - s mákem nebo kmínem nahoře, sýrem, plněné čím chceme...

Ale jsem ráda, že kváskový chleba doma chutná všem ~:-D A taková topinka z kváskového chleba s Lutenicí a sýrem - to je nebe v hubě ~:-D ~w~

Jinak na FB je v té diskusi pečem pecen nějaká paní, která má taky kvásek nějaký prehistorický a velice moc ho chválí. Já mám zatím jen svůj dvouletý celozrnný žitný ~:-D a tedy taky jede dobře. Tak mi snad vydrží. Případně mám kamarádku, která ho má taky, takže případně půjdu za ní pro nový ~R^ Kdybys "vzorek" kvásku potřebovala v ČR, tak se ozvi ~;)

 zerat 


Re:  

(17.1.2017 20:37:54)
TAk teď koukám po těch kváskových rohlících a myslím na 99% že to byly tyhle https://www.youtube.com/watch?v=vGn_PbI8_oc :-)
 Len 


Re:  

(17.1.2017 21:26:11)
Zerat, diky, zkusim~x~ Ale jen pro sebe, rohliky totiz deti ji (i kdyz fnukaji, ze nejsou jako v CR, syn nesnasi krupave~l~), ale sni je. Kdyby mely ocasek, tak je jist prestanou. Ja si z detstvi rohliky nepamatuju, nejedla jsem je, to az v dospelosti jsem jim prisla na chut.

U nas doma je to slozite, dceri jsem tedy ted dala chleba do skoly, protoze jsme zadny toastak nemeli a snedla ho, ji ho i v CR, trochu. Ale syn v zadnem pripade, ten ma hodne omezeny jidelnicek a neuveritelne rozeznava jen malinkou jinou chut. Napriklad v CR ji jen Lipanky v akci (zrejme jina receptura, mene tvarohu, rekla bych). Pozna to neomylne, cenu samozrejme nezkouma, ostatne pri nakupu tam vetsinou neni, ale na chuti to pozna.

Jj, ja mela taky vlastni kvasek, delala jsem ho pred rokem a pul ruznymi hokusy pokusy, protoze v dome je velmi chladno a proste mi tu nesel. Nakonec jsem ho stavela v komore na bojler a ruzne ho tam balancovala, aby nespadl~t~ Ted uz si ho muzu udelat v pekarne, ma na to primo program, ale kdyz mam tenhle, tak to nehrotim.
 zerat 


Re:  

(17.1.2017 21:43:39)
Len, rohlíky mohou být křupavé i nemusí - stačí jich část po vytažení z trouby pokropit rosičkou na kytky a ony dost brzy změknou ~;)

Lipánek je tvarohový dezert, tak je možné, že jak zraje, tak se mění trošku i jeho chuť. Ale kdoví, jak to je... snad složení nemění - je to vůbec přípustné?

K tomu kvásku - taky jsem s ním zkoušela ledacos. Dokonce byl nějakou dobu zabalený i v teplé čepici ~t~~t~ a postavený na wifi routeru. Nakonec se mi ale krásně rozjel až v technické místnosti- taktéž na bojleru a u plynového kotle ~R^ Teď už ho skladuji v lednici a zvládá to na výbornou :-)
 Len 


Re:  

(17.1.2017 21:53:16)
Zerat, kdyz jsme ted prijeli do CR pred Vanoci, tak zrovna byly Lipanky v akci, nasi mu jich nakoupili asi ctyricet, protoze uz vedeli, ze nezlevnene neji. No a porad dobry, jedl jich nekolik denne, predposledni den uz jsem si rikala, ze stacit nebudou, dosla jsem pro par nezlevnenych a co bys rekla? Ochutnal a odmitl. Proste mimo akci chutna jinak, takze tam asi nejaka zmena je, jak rika moje maminka, nejak to sidi~t~ Zranim to asi nebude, ty v akci byly v lednici 14 dni nez to dojedl a jedl je i posledni den, nezlevnene jsme tam nechali pro synovce~:-D

Skvely tip na mekke rohliky, diky, zkusim~R^ Ja krupave miluju a nejvic miluju plnene, ale zase si to delam jen pro sebe~l~ Zitra budu delat zelnaky, ty maji alespon uspech u vsech.

Muj kvasek byl taky vyborny a v lete mi vydrzel tri tydny v lednici bez prikrmovani, ale chlap ho oddelal~t~
 zerat 


Re:  

(17.1.2017 21:59:35)
Já Lipánky už roky nekupuji, doma je nikdo nejí a já jsem tlustá dost na tyhle dobroty ~f~~k~ teď si nějak holky zvykly konečně jíst jogurty (Hollandia a třeba ve skle "madeťácké"), tak smetánky už neřeším... každopádně je Tvůj syn evidentně fajnšmekr :-) ~R^

Jó, plněné rohlíky jsou dobrota ~w~ a líbí se mi, že si je rády berou holky do školy. Starší teď svačiny dost šidí a plněné rohlíky doma nenechá ~R^... ovšem není nějak čas a chuť na mé straně se s nimi uprostřed pracovního týdne hrát. ~;)
 mabela 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(17.1.2017 21:28:43)
Nejlepší chleba, co jsem kdy jedla, je opatovský chléb. Bohužel je dostat jenom na trzích, nebo mají stánek u Masaryčky.
 kreditka 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(18.1.2017 10:16:15)
Nám chutnal králený z Lidlu, bohužel, se změnila receptura a nyní stojí doslova za h...
 Černá mamba 


Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu 

(18.1.2017 10:29:06)
No, v Lidlu se toho v posledním roce změnilo hodně, a dost k horšímu, nevím, co blbnou...
Spoustu dobrých věcí už nemají, a spoustu toho, co měli dobré, změnili na horší kvalitu.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.