Bouřka |
|
(27.7.2018 16:08:48) Jsem trubka, měla jsem v lednici dva základy - na sorbet a smetanovku. A portské jsem samozřejmě místo do sorbetu frkla do smetanovky. Jako zmrzlině to neuškodí, akorát váhám jestli jí teda dát i dětem (3 a 6) a jestli po 2 kopečcích budu moct řídit Děti můžou v nejhorším mít ten sorbet, dala jsem ho mrazit nakonec bez alkoholu. Akorát ony by asi raději tu smetanovou. Je toho přes litr a jsou v tom 2 menší lžíce 19% portského. Mě to přijde vcelku naředěný, co vám?
|
Peppa |
|
(27.7.2018 16:10:55) To je fakt stopové množství, to je v poho :)
|
|
Žžena |
|
(27.7.2018 16:26:46) Ta zmrzka má max. 4 promile alkoholu, to je stopový množství, asi jako u nealko piva, nebála bych se ani u dětí, ani u řízení, i kdybys jí snědla celej litr, nenadejcháš.
|
Bouřka |
|
(27.7.2018 16:34:47) Žženo, já po letech kojící skoro abstinence mám dojem, že mě oluzují i výpary při otírání víček k marmeládám
|
Žžena |
|
(27.7.2018 16:36:13) Bouřko, jo, to mám taky Ochutnám manželovi ze skleničky jeden hlt a mám z toho dva dny kocovinu
|
|
|
|
Slonisko |
|
(27.7.2018 16:27:28) Když počítám lžíci 15 ml krát 2 z toho 19%, vychází mi to na 5.7 ml čistého alkoholu. I kdyby celkem to byl jen litr, tak to bude 0.57 objemových procent alkoholu, to i podmáslí má víc.
|
Bouřka |
|
(27.7.2018 16:31:57) Tak to by tak odpovídalo nějakým kapkám, tak snad se děti moc nerozvášní, už takhle z nich mám hlavu jak meloun, a to máme za sebou tu lehčí půlku léta
|
|
|
wer |
|
(27.7.2018 17:00:09) moc se omlouvám, dvě lžíce do litru, to je na sociálku
Bouřko, dej dětem zmrzlinu, pošli je s tím k babičce, nebo kamkoli, a do sebe kopni zbytek toho portského, potřebuješ si odpočinout.
|
Bouřka |
|
(27.7.2018 17:06:52) Hele, já olízla lžíci (no dobře několikrát) a mám dojem, že se motám ještě teď Ale byl to ten ovocný základ ještě nesmíchaný se smetanovým, takže koncentrovanější
|
|
|
Fern |
|
(27.7.2018 20:31:03) v cajku,co se v mládí/dětství naučí,ve stáří jako když najdou
|
|
Půlka psa |
|
(28.7.2018 8:50:46) Prosim tě, že váháš....
|
|
Analfabeta |
|
(28.7.2018 13:11:58) To bych neřešila, to je stopové množství, ale mám dotaz: recept na tu zmrzku nebo sorbet by nebyl? Nejak jsem se zmrzlinově rozvášnila, akorát že smetana byla kapánek nakyslá, což jsem netušila, ale snědlo se to taky.
|
Bouřka |
|
(28.7.2018 16:19:06) Já dělám zmrzku hodně podle blogu Tři kopečky, ten sorbet byl podle receptu na sorbet z černého rybízu, akorát z ostružin, takže jsem ubrala trochu toho cukrového sirupu a místo máty plánovala cmrndnout tam to portské. Ale vyšlo to strašně sladký, jsem měla ubrat víc, ty ostružiny byly hodně sladké samy o sobě, tak jsem zaimprovizovala a srazila to přídavkem trochy smetanového jogurtu, takže výsledek je takový kočkopes, ale dobrý . Smetanovka byl takový komprimát tamních receptů - šťáva z půl kila ostružin (trochu povařit a propasírovat) a smetanový základ z 500ml smetany, 250 ml mléka, 130g cukru (jsem něco ubrala z obvyklých 150, ) a 2 žloutků, celé dochuceno citronovou šťávou a neplánovaně tím portským - zpracováno podle obvyklého postupu z blogu. A letos jsem vymyslela fajn rebarborovou - tuším to bylo 300g pyré, smetanový základ podle receptu na bezovou (poměry, nelouhovala jsem nic) i s tou přidanou zakysankou. Ostružinám by to určitě slušelo s tou zakysankou taky, taková lehčí verze (používám 16%). Já jsem na ovocné kyselejší , ale mámí tu ze mě čokoládovou. Tu dělám podle blogu Chutě světa a jen z hořké (Lidl na vaření), ale asi uberu to kakao, je to hodně hutný.
|
Bouřka |
|
(28.7.2018 16:25:51) Jinak jsem se rozvášnila taky (to ty vedra bezpochyby), ostatně mladší dítě by mohlo být na zmrzlině živo, i v zimě chodilo krást do mrazáku zmražené borůvky a v nouzi nezhrdlo ani mraženým hráškem Teď hodně slintám nad https://www.icecreamnation.org, mám tam vyhlídnuto řadu receptů na vyzkoušení. A až nebudu roupama vědět coby, tak mám letos hromadu řepy, to bude výzva
|
|
|
|
|