Len |
|
(11.9.2018 10:18:55) Sladkost, fakt? Ja ho povazuju za hodnotnou potravinu, ten jihocesky, samozrejme. Taky jsem na nich vyrostla a jak dobre
|
Len |
|
(11.9.2018 10:32:18) Tak je jeden, ale vic vyrobku je podobnych, akorat nejsou ciste smetana, tvaroh a cukr.
No, u nas je to potravina, jen je ho male mnozstvi, takze je jich potreba snist vic
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(11.9.2018 10:53:17) copak lipánek - syn jednu dobu chtěl pořád kostíky, než jsem zjistila, že sní lentilky (kuličky, sušenky) a jogurt podstrčí mrňavce, že už nemůže (ta to teda brzy prokoukla a bez "sypání" odmítá dojídat ) a taky mi už děti vyčítaly, že jim vůbec nekupuju dobrý jogurty - třeba monte a tak
|
Len |
|
(11.9.2018 10:55:14) Tak na Monte ujizdim, kdyz ho maji v Lidlu v ramci vychodoevropskeho tydne.
|
Monika |
|
(11.9.2018 12:43:23) Fakt existuje u Vás v Lidlu "východoevropský týden"? A co tam ještě nabízejí "typicky východoevropského"? Já považovala tyhle přeslazené krémy typu Monte, Kostíci a spol. za věc, co sem přišla ze "zmlsaného západu"???
|
Len |
|
(11.9.2018 13:40:59) Jj, vychodoevropsky tyden je pravidelne, Monte do nej zarazuji az tak posledniho pul roku. Predtim bylo k dostani ve vychodoevropskych sekcich supermarketu a v polskych obchodech. Lidl zarazuje do vychodoevropskeho tydne ruzne susenky podobne tem nasim, konzervy treba s plnenymi paprikami, nebo gulasem, nudle do polevky, "dzusy" jako Kubik, ruzne stavy, kabanos, polske pivo (vetsina vyrobku je polskych).
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(11.9.2018 13:49:44) zrovna nedávno jsme s mužem zvažovali, co by se dalo zařadit v zahraničí do českého (nakonec jsme rozšířili na československého) týdne došli jsme na makové buchty a koláče, klobásy, lipánky, taveňák, štrůdl (asi mražený), vánočku, tatranky, lázeňské oplatky, uzené maso, sýry jako je koliba, parenica, korbáčiky, syrečky, pivo, víno a kofolu... možná pak nějaké ty zalisované hotovky (svíčková, španělák, vepřo knedlo, vrabec, guláš)
|
Len |
|
(11.9.2018 13:53:12) Rose, strudl je soucasti alpskeho tydne, ten zacina ted ve ctvrtek a uz se tesim, tam nakoupim nejvic (holt jihoceska, blizkost Rakouska je v kuchyni u nas zrejma).
Jinak oplatky a tak vozime. Brala bych ty syrecky, ale asi se nedockam No a hlavne mouku, polohrubou, hrubou, bez te nemuzu byt.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(11.9.2018 13:56:13) tak mouka je jasná, ale tam si říkám, že by ji asi těžko prodali - co by si s ní zahraniční hospodyňky počaly brali jsme to podle toho, co se dá přenést bez úhony (trvanlivost, stálost) a zároveň nepotřebuje návod ke spotřebování... ačkoliv ty syrečky by asi nějaké to varování potřebovaly
|
Len |
|
(11.9.2018 14:02:30) Rose, no, ja mam dojem, ze "co s tim" je problem vetsiny vyrobku v tom tydnu. Treba ty zavarene plnene papriky a tlacenka v plechovce, myslim, ze moc Britu to nekoupi. Mouku kupuju v ceskem obchode, bohuzel nemam zadny v dosahu, takze si ji musim nechat posilat z jizniho Londyna, kdyz dojde ta, co jsem si privezla z domu. Syrecky taky obcas mivaji, ale ty rozbaluju jen tehdy, kdyz ma manzel nejake nekolikadenni foceni mimo domov
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(11.9.2018 14:08:28) pravda, brali jsme to i tak, aby to chutnalo... tlačenku v konzervě bych asi taky nekoupila, ani jako češka... a kdyby jo, skončila by nejspíš v bramboračce jinak se ráda občas bavím nad pořadem jak nás vidí svět - ochutnávání českých pokrmů se mi hrozně líbí
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(11.9.2018 14:03:20) Hrubou mouku můžu mít kdykoliv a kdekoliv, ale vůbec nevím, co bych s ní podnikala.
|
|
|
Rodinová |
|
(11.9.2018 14:03:36) Ovocne knedliky, knedliky vubec, tvrdy tvaroh, rohliky, sunkofleky ... bylo by toho vic.
|
Len |
|
(11.9.2018 14:07:08) Jo, ovocne knedliky jsou take ve vychodoevropskem tydnu. Opet, mam pocit, ze mistni to nekupuji Tvaroh take, takovy ten hrudkovy, ten nekupuju ani ja, spokojim se s Quark a naleju do nej 40% smetanu (je to beztucny tvaroh, ble).
|
Rodinová |
|
(11.9.2018 14:09:11) V tom mistni chapu, ja ovocny knedliky taky nerada, teplej kompot, fuj A kdyz, tak je jim studeny s kysanou smetanou.
|
Len |
|
(11.9.2018 15:10:56) Rodinova, ovocne knedliky jsou jedno z mych nejoblibenejsich jidel, ale domaci teda, z obchodu nee. Pravda, uz jich nesnim 15 na posezeni jako v puberte, ale porad bych se po nich utloukla. Normalne mi tecou sliny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|