Fern |
|
(31.3.2019 22:38:26) Je mezi nimi nejaky rozdil a jaky? Nebo je jedna z nich lepsi a proc?
Stacil by vam tento pristroj treba pri 2clenne domacnosti nebo kazdopadne byste museli mit klasiku sporak s troubou a remosku ci pecenku jen jako doplnek?Prekvapily me totiz recenze na remosky,jak moc jsou s nimi lide spokojeni zvlaste pri peceni masa.
|
Bebbe |
|
(31.3.2019 23:01:03) Rozbila se mi trouba, dostala jsem Grand Remosku, starou- jsem s ní moc spokojená - peču maso, těstoviny, dnes rizoto, včera kynutý koláč, vše bez problémů, je fajn. Pečenku neznám.
|
Bebbe |
|
(31.3.2019 23:01:34) Jo a rodina 2+2.
|
|
Martina, 3 synové |
|
(31.3.2019 23:18:47) Pečenku neznám.
Je to remoska, která nemůže používat chráněnou značku.
podnik místního hospodářství REMOS (= revize, elektro, montáže, opravy, servis)
|
Kaipa |
|
(31.3.2019 23:28:52) Martino, pečenka opravdu není no name remoska, oba "stroje" pracují na jiném principu, vysvětlovala jsem.
|
Martina, 3 synové |
|
(31.3.2019 23:33:25) Pečenka - návrat k tradici
Když ETA začala vyrábět v 60. letech "pečenku", zvolila čtvercový formát se skleněným průzorem a bílou smaltovanou "mísou", do níž se vkládaly plechy z hliníku. Přibližně po necelých deseti letech výroba skončila. Design víka pečenky byl navržen tak, aby manipulace s ním byla bezpečná, a aby
Design víka pečenky byl navržen tak, aby manipulace s ním byla bezpečná, aby se minimalizovala možnost popálení.
Nová pečenka přišla na trh v roce 2014. Do čtvercového podstavce se vkládá mísa 28 × 28 cm s nepřilnavým povrchem, topný článek je zabudovaný ve víku s průzorem. Objem 4,7 l dovoluje upéci i slušně velké kuře nebo pekáč buchet.
Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/spotrebice/remoska-a-pecenka.A140524_192224_spotrebice_rez
|
Kaipa |
|
(31.3.2019 23:44:58) Martino, taky mě napadlo, že chyba bude v terminologii... Pokud bereme, že pečenka je totéž co remoska, postrádá dotaz smysl. My říkáme pečenka elektrické pečicí pánvi. To zřejmě měla Fern na mysli.
https://www.datart.cz/Viceucelova-panev-ETA-2160-90000.html?gclid=EAIaIQobChMIzZzypqyt4QIVQofVCh1jMwVsEAQYAiABEgKaP_D_BwE
https://www.znackovenadobi.eu/remoska/remoska-r22f-se-sklem-2/?gclid=EAIaIQobChMIgI6B7Kyt4QIVA4fVCh3HaA_xEAQYASABEgLLKPD_BwE
|
|
|
Okolík |
|
(31.3.2019 23:33:35) Kaipo, strejda google tvrdí, že princip je stejný, topná spirála ve víku...
|
Kaipa |
|
(31.3.2019 23:45:31) okolíku, viz má odpověď Martině.
|
|
|
|
|
|
Kaipa |
|
(31.3.2019 23:07:21) Mám oboje - pečenka má topné těleso dole (takže tam třeba smažím řízky, dělám čínu), remoska hřeje shora (takže zapékání, pečení - maso, buchty). Čas od času používám oboje, pro malou rodinu stačí. Pokud chceš nahradit klasickou troubu, tak je vhodnější remoska.
|
|
Okolík |
|
(31.3.2019 23:23:07) Remosku používáme na chalupě celý muj život. Je super. Traduje se, že jednu tam máme po babi snad z 1.rep.nebo z války. Existuje větší a menší model. Do té malé se vejde i celé kuře, zapečená jídla pro dva taky. I různé buchty v tom pečeme, bábovku apod. Pečenku neznám, asi totéž odjineho výrobce. Tak zpět, vyrábí se až od 50.let...
|
|
Lída+2 |
|
(1.4.2019 6:30:19) Fern , kdysi dávno, když jsme byli s manželem jen dva a neměli jsme doma dva nenajedené potomky. pekla jsem v remosce vše....od mase, přes perníky, koláče, buchty.....zapečené těstoviny, zeleninu...no na co si vzpomeneš.
Používala to i moje babička i mamka, pekli v tom maso....nebylo tak vysušené.
Pořád ji mám,ale jelikož když něco peču mám to nyní i v dvou patrech v obyč troubě... tak na ní ještě asi dlouho nedojde.
|
|
byvala radka |
|
(1.4.2019 8:35:48) remosku mám starou a pečenku jsem koupila dceři pečenkqa peče pomaleji, takže je lepší na buchty, maso z remosky je vynikající odešla nám trouba a bytný nám nechce koupit sporák, mi se do jeho bytu investovat nechce (vypadá to, že se budem stěhovat), takže od té doby cca půl roku peču obden a vyhovuje, troubu nepotřebuju (z bábovek jsem přešla na lité buchty)
|
Analfabeta |
|
(1.4.2019 8:40:55) V remosce jsem pekla jak kynuté buchty, tak i bábovku - akorát jsem ji pekla v ešusu, protože bábovková forma se mi do remosky nevešla, tak jsme jí říkali ešusovka. Dokonce jsem v ní jednou upekla i větrníky.
|
Lída+4 |
|
(1.4.2019 9:06:27) Já ji kdysi používala na chalupě, tam k ní byl ještě takovej střed do formy, takže z toho pak vylezla víceméně bábovka.
|
|
Fern |
|
(1.4.2019 9:12:04) Zajimava poznamja toto - takze kolac buchty se nepecou rovnou v remosce,ale musi se dat dovnitr nadoba na to,jo?
No je pravda,jak by se ta buchta oak dostavala ven?Nebo remosku vylozit pec.papirem a po upeceni ho i s buchtou vyjmout?-jak tohle holky praktikujete?
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(1.4.2019 9:15:35) já když pekla buchtu, vkládala jsem formu i s takovým jako roštem pod ní, asi aby se pekla rovnoměrněji i ze spodu (?) - nijak jsem nepátrala po důvodu, přejala jsem to, jak mi bylo předvedeno
|
|
byvala radka |
|
(1.4.2019 9:20:40) buchty peču rovnou v pečence, je hranatá, dávám pečící papír a pak vytáhnu s papírem, je to super, nic se nepřipaluje, pečenka čistá (tu remosku mám menší a starou, hliníkovou, tam peču spíš maso) už jsem dělala i mufiny do košíčkú papírových
|
|
Dooly. |
|
(1.4.2019 11:35:56) Mam Remosku Grand a koupila jsem ji kvuli peceni chleba.Ten vyklopim z osatky rovnou do Remosky. JE to jednodussi i uspornejsi,nez trouba. Zkusila jsem ovocny kolac-ten jsem nalila rovnou do Remosky vytrene maslem a vysypane kokosem.Babovku-na tu mam silikonovou formu a v te to davam dovnitr do Remosky.Maso jsem nezkousela.
ve FB skupine na peceni chleba doporucuji zensky Remosku,ze lepe propece, nez Pecenka.. ten chleba tedy
|
holkamodroočka |
|
(1.4.2019 18:59:35) Dooly, napsala bys, prosím tě, recept na chleba? Díky moc.
|
neznámá |
|
(1.4.2019 19:35:15) Nejsem Dooly, ale
Nejčastěji tělám tento, dělám ten 40%, místo trošky tekutiny přidávám podmáslí nebo třeba jogurt, popřípadě lžíci sádla. Akorát nepeču v remosce, pořídila jsem na chleba vychytanou troubu, chlap by mě asi zabil, kdybych ji přestala používat a pekla v remosce. Na těch stránkách určitě najdeš návod na pečení v remosce.
http://www.pekarnomanie.cz/denni-chleb/
|
|
|
|
Analfabeta |
|
(1.4.2019 12:14:34) Žádná "nádoba dovnitř" není třeba. Já třeba ešusovku pekla vešusu proto, že mám remosku velkou, to jako kdybys pekla bábovku a místo do bábovkové formy vylila to těsto na plech. Jinak teda dolů doporučuju papír nebo aspoň ohleduplné krájení, já mám totiž od nože dost podrbané dno remosky (jsou tam rýhy, no).
|
|
|
|
Fern |
|
(1.4.2019 9:15:34) Jinak,kdyz jsemsi procitala recenze na tyhke pristroje,tak pry je lepsi,kdyz je viko bez skla,ze je peceni shora pak rovnomernejsi.No je fakt,ze casem to sklo bude asi v rakovem stavu,ze pres nej stejne nic videt asi nebude,jetotak?
|
byvala radka |
|
(1.4.2019 9:21:53) sklo je dobré, bo vidíš, v jakém je to stavu a nemusíš to furt otvírat mám ho stále čisté, po každém pečení ho přetřu a je
|
|
|
|
byvala radka |
|
(1.4.2019 9:23:20) dej remosce šanci výborná je krkovička s cibulí nebo zapíkané brambory, kuře, cokoliv...
|
|
Senedra |
|
(1.4.2019 13:46:02) Remosku jsem měla, hooooooodně jsem jí využívala na kolejích, pak když jsme byli bezdětní ( bydleli ve starých bytech a s mizernou troubou) a na MD. Teď mám pečenku ( hranatou) - vadí mi, že víko nelze dopředu rozpálit. Jinak funguje tak, že se otočí vzhůru nohama a položí se třeba na linku - není potřeba ani sporák. V současné době v ní dělám pečenou rýži ( skoro každý týden), samotnou nádivku, poloviční dávku na nějakou buchtu... a když se nás sejde doma menší počet. Většinou vařím 5-6 porcí, tak to už je lepší dát jídlo do trouby. Ale když jsem někdy doma sama nebo jsme jen dva, vytahuji remosku. Na kolejích jsem v ní pekla i vánočku, buchty, maso... Vlastně všechno, co v troubě. Jen jsem upravila velikost dávky. Do původní remosky jsme měla takový kužel, který se dával doprostřed a kolem se nalilo těsto, takže výsledný tvar vypadal trochu jako bábovka.
|
darinaa |
|
(2.4.2019 10:59:35) Ach, když jsme poprvé na kolejích upekli kuře v remosce, zvedlo nám to životní úroveň asi o 1000%.
|
|
|
|