1.4.2019 13:46:02 Senedra
Re: Remoska X Pecenka
Remosku jsem měla, hooooooodně jsem jí využívala na kolejích, pak když jsme byli bezdětní ( bydleli ve starých bytech a s mizernou troubou) a na MD. Teď mám pečenku ( hranatou) - vadí mi, že víko nelze dopředu rozpálit. Jinak funguje tak, že se otočí vzhůru nohama a položí se třeba na linku - není potřeba ani sporák. V současné době v ní dělám pečenou rýži ( skoro každý týden), samotnou nádivku, poloviční dávku na nějakou buchtu... a když se nás sejde doma menší počet. Většinou vařím 5-6 porcí, tak to už je lepší dát jídlo do trouby. Ale když jsem někdy doma sama nebo jsme jen dva, vytahuji remosku. Na kolejích jsem v ní pekla i vánočku, buchty, maso... Vlastně všechno, co v troubě. Jen jsem upravila velikost dávky. Do původní remosky jsme měla takový kužel, který se dával doprostřed a kolem se nalilo těsto, takže výsledný tvar vypadal trochu jako bábovka.
Odpovědět