| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

  (?)
 Názory 110 z 72278  [Dalších 72268 >>]
Bouřka 7675
26.5.2018 15:49:10
Tyhle banany jsem zahledla nekolikrat v Globusu, prijdu tam malokdy, takze netusim, jestli je maji ve stale nabidce nebo jen obcas.
Sam01 129844
26.5.2018 15:43:59
Větře z hor,
ty zelené smažené banány jsme jedli v dominikáně. To co podávají v Brasileiru určitě nejsou tyhle banány. Mají normální ty co se prodávají u nás. Já jsem to včera dělala z normálních a chutnalo to úplně stejně jako v tom Brasileiru. Teď jsem se vrátila z nákupu a vezu si dva trsy. Mňam. Už se na ně těším.

Jo a ty zelené banány pokud se nepletu jsem viděla kdysi v Makru. Nicméně opravdu se nebojte to zkusit z obyčejných banánů. Prostě ten banán jen zlehka obalte ve strouhance a trochu opečte. Na pánvičce to musí mít jen lehce zlatavou barvu.
Persepolis 107413
26.5.2018 15:15:09
A kde ty banány kupuješ?
Buchli 121873
26.5.2018 15:07:26
No to jsem chtěla napsat. Přece jako příloha a vůbec na tepelnou úpravu se používají ty zelený banány. Ale nevím, jestli se u nás vůbec dají sehnat.
Vítr z hor 100046
26.5.2018 15:04:58
Sice si nepamatuju, jak presne delaji banany v Ambiente (asi me to nijak neoslnilo), ale doma je delame casto. Predevsim nesmazime bezny banan, ale takzvany banan na vareni, neboli platano (bud platano verde ci maduro), nebo nekdo mu take rika plantain (buhviproc se u nas vzila tato verze).
Ja mam radeji na sladko - tj ze zralych platanu, libovolne nakrajeno, nektere zeme kraji prevazne podel, jine nasikmo. Ma to krasnou jemnou a sladkou kurcicku i bez obalovani ve strouhance. To je mls na okraj talire.
Druha verze je na slano - smazi se nasikmo ci napric krajene platky zeleneho platanu, ktere se jeste posoli. Nekdy se po usmazeni rozplacnou (patacones). To je celkem bezna priloha k masum a rybam.
Dal se z toho celkem bezne pece chleba, ale jeho chut neni vzhledem k nasim cenam vstupni suroviny nikterak oslnujici.
Parkrat jsem zkusila smazit bezne banany, ale je to jen divna nahrazka, ani deti to nechteji (asi ze znaji tu druhou verzi).
Z+2 109449
25.5.2018 18:33:20
Tak ten Ananas takhle dělám i bez inspirace v restauraci. Děti a hlavně hostující děti to milují. Ten banán je zajímavá inspirace. Potěšila jsi. ~g~
Sam01 129844
25.5.2018 18:32:43
Já byla před týdnem. Synek nás všechny pozval a opět to stálo za to.
Nejraději chodíme do Slovanského domu.
Marka 140743
25.5.2018 18:31:37
Sam tedy teď mám takovou chuť tam zajít... ~w~ ~t~
Sam01 129844
25.5.2018 18:29:26
Marko,
ten ananas je strašně jednoduchý. Svaříš si vodu s cukrem na sirup a ananas nakrájený na kolečka do toho na chvilku ponoříš. Pak to šoupneš na gril a je to.

To mi nedělalo problém vymyslet,jak,to v tom Brasileiru dělají,ale ty banány jsem nemohla vychytat.
Teď jsem doma měla tři poslední banány,tak jsem to hned vyzkoušela a je to naprosto identické s tím,co podávají v tom Brasileiru.
Mě chutná i to maso,ale nejvíc se vždycky těším na ten banán,tak teď už si ho můžu udělat doma kdykoliv. Je to velmi laciné jídlo,ale velmi chutné.
Marka 140743
25.5.2018 18:24:50
Sam díky, doufala jsem, že recept se objeví. Taky mi chutná. Ještě více pečený ananas.
 Názory 110 z 72278  [Dalších 72268 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.