| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

Soutěžte o vstupenky na Trvalky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře

Fenomenální autorská dvojice se poprvé představí v O2 areně, a oslaví tak se svými malými i velkými fanoušky už 50 let své spolupráce.

  (?)
 Názory 110 z 70264  [Dalších 70254 >>]
Evik+Šmudla+Šmudlinka 108978
9.10.2017 11:40:49
Já nastrouhám na jemno vařené brambory, přidám vajíčko, hladkou mouku, sůl. Neválím placku, ale jen rukama "hada", pokrájím na špalíky, dám na výšku a zbouchnu pěstí - jsou hezké a je to rychlejší. Peču úplně na sucho a pak máčím do slaného rozpuštěného másla. Je to prasečina, já vím, ale máme je tak nejraději.
ruže červena 131389
9.10.2017 9:07:04
Také jsem chtěla napsat bez vajíčka mám litinová kola a dám je na plyn mastit sádlem ,povidla a mák s cukrem nemá chybu
Citronove koliesko 7937
9.10.2017 8:37:15
...na zaciatok plnene kacacou pecenou, potom s pomaly pecenou kackou a cervenym zelim mnam...a za tym so slivkovym lekvarom, makom a pokvapkane maslom (ale dobre su aj s nutelou a posypane orechami)...och uz sa mi sliny zbiehaju ~w~
Jahala. 89330
9.10.2017 8:22:01
Hlavně dělat bez vejce to pak tvrdnou, dělám na lahvích na sucho. Po každé druhou placce pánev suchou papírovou uterkou a vysypu tu mouku. Než dám placku péct několikrát prohpdim z ruky do ruky aby přebytečná mouka opadala. Jinak je dobré lisovat brambory velmi vyhlazené až lehce zmrzlé. Berou pak méně mouky a těsto pomaleji řídne. Dělám vždy velké množství takže brambory prolisuji a dám do chladu, těsto připravuji většinou na třikrát. Delam na třech panvich, dávám do hrnce s pokličkou mastím rozpuštěným máslem ředěným mlékem. Stojim u toho dvě hodiny. Krást pod rukou mi je nesmí, to pak stojím u sporáku a výsledek je špinavá kuchyně a 5 plácek na dně hrnce. Aspoň chvíli se chci kochat tou hromadou a jíst normálně se všemi spolustravníky.
Kopřiva Dvoudomá 34182
9.10.2017 8:04:39
Delam jen z varenych brambor, polohrube mouky a soli. Pecu nasucho na litinovem talu (pokladam na indukcni sporak).
Potiram maslem nebo drubezim sadlem, nekdy s trochou cesneku. Nasladko jsou dobre s povidly nebo s medem a makem. Nejlepsi po upeceni namazat, stocit a nechat chvili rozlezet.
bromelie 68805
9.10.2017 7:56:09
Dělám v litinovém hrnci (mám obrovský) nebo na plotýnce na plynový hořák. Nejraději mám jen potřené sádlem (přinejhorším olejem). Někdy dělám i ze sáčku. Taky se to dá :-).
dobri 65967
8.10.2017 22:48:00
Já mám plyn, takže na něj dávám takové to kovové kolo na rozvedení tepla a peču to na něm. Možná by to šlo i na ocelové pánvi.
Cimbur 64764
8.10.2017 22:29:58
Lokše podle dědečka ze Slovenska. Uvařené nastrouhane brambory s hladkou moukou, špetka soli. Tenké placky se pecou na plotně neoneo na litinové plotence nebo na kvalitní suché pánvi. Mastí se sadlem, potiraji povidly s makem.
Stáňa * 7932
8.10.2017 22:19:42
Ano, tak tenké, jak to jde.
Ale mouka se mi pálí i tak. Ale mně snad i ta pálící se mouka voní ~:-D
Pruhovaná 64704
8.10.2017 22:01:06
A to děláš ty tenký vyalovaný asi, žejo. Já dřív dělala malý tlustší vykrajovaný.

 Názory 110 z 70264  [Dalších 70254 >>]

Komerční sdělení

Všechna témata


(C) 1999-2016 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.