| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Poradna - Praha

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 
  • 
23.6.2008 22:22:07
Dobrý de. Jsem tady dnes poprvé a nevím jak začít. Mám problé, který má asi spousta žen, ale já už opravdu nevím jak to řešit. Jsem 3,5 roku s přítelem, kterému bude 28 let. Musím podotknou, že si semnou začal, přestože jsem měla dítě a to zdravotně postižené.Ještě asi tak před rokem bylo všechno fajň, nemohla jsem si na nic stěžovat. Syn ho má moc rád a přítel se k němu chová naprosto perfektně. problém nastal asi tak před rokem, kdy šel na školní sraz a poznal tam netěř svojí spolužačky. Od té doby nám to neklape. Už mí kvůli ní mockrát lhal, vím, že ona po něm vyloženě "jela", kupovala mu dárky ... on jí na vánoce taky. Chodí k ní na doučování, pomáhá jí malovat a nevím co všechno. Dokonce má i klíče od jejího bytu. Kdykoliv se vyskytne nějaký problém, běží k ní. Ke všemu se přestěhovala o dvůr dál... a je to mnohem víc. Možná se vám to bude zdát jako prkotina, ale vzhledem k partnerovu chování si myslí, že spolu mají poměr. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale pokaždé na mě vyletí a začne mi říkat, že trpím stihomanem, mám si vzít diazepan na uklidnění atd.. Už nevím co mám dělat. Přesto všchno mi na partnerovi moc záleží a rdáda bych to nějak zachránila, ale nevím jak. Ignorovat mi to bouhužel nejde. A i přesto všechno jsou dny, kdy se máme hezky. Ale nesmí přijít řeč na ní.... Možná jste z mého psaní trošičku zmatený, ale nevím jak popsat pocity, které prožívám.A už vůbec nevím jak popsat to, co se děje, aby to bylo správně pochopeno. Mějte se hezky a snad mi nějak poradíte nebo pomůžete. Děkuji. Petronela
  • 
4.6.2008 16:50:20
DOBRÝ DEN,

chci se vyjádřit k nevěře a zároveň požádat o pomoc. Netýká se mně, ale mé dcery.13 let partnerství, z toho 6,5 roku manželství a odešel k milence. Naplno to řekl staršímu dítěti. Tíha domácnosti, školy, zaměstnání, nemoci děti, to vše leží na dceři, ani dříve to nebylo jiné, její manžel se choval nadutě a nic doma nedělal.Bojím se o svá vnoučata, jak celou situaci unesou, dcera zřejmě vyčkává, zda se ON vrátí.ON ale porušuje Zákon o rodině, zejména paragraf 18 tohoto zákona a ještě ničí děti tím, že jim dělá naprosté zmatky v hlavě. je možné tohoto člověka nějak potrestat? Přece jsou nějaké zákony, ne? Je ženatý a žije s jinou !!!!O děti se nestará. Prosím o radu. Děkuji LADA.
  • 
4.6.2008 16:49:47
DOBRÝ DEN,

chci se vyjádřit k nevěře a zároveň požádat o pomoc. Netýká se mně, ale mé dcery.13 let partnerství, z toho 6,5 roku manželství a odešel k milence. Naplno to řekl staršímu dítěti. Tíha domácnosti, školy, zaměstnání, nemoci děti, to vše leží na dceři, ani dříve to nebylo jiné, její manžel se choval nadutě a nic doma nedělal.Bojím se o svá vnoučata, jak celou situaci unesou, dcera zřejmě vyčkává, zda se ON vrátí.ON ale porušuje Zákon o rodině, zejména paragraf 18 tohoto zákona a ještě ničí děti tím, že jim dělá naprosté zmatky v hlavě. je možné tohoto člověka nějak potrestat? Přece jsou nějaké zákony, ne? Je ženatý a žije s jinou !!!!O děti se nestará. Prosím o radu. Děkuji LADA.
  • 
16.10.2007 13:49:19
Máme 14 letý vztah a asi tak před rokem se má přítelkyně seznámila s člověkem do ktérého se zamilovala. Ke mne se chovala cize s odstupem . Otevřeně se sním scházela po nočních klubech .V té době jsem ještě o ničem nevěděl,myslel jsem ,že chodí po večerech s kamarádkama,dost jsme se hadali. Po neuspěšných slovních vyhrůškách a prosbách ,aby to zkončilo byla marná. Veškerá snaha byla zbytečná.Ze zoufalství jsem odešel z domova v domění ,že si snad uvědomí něco a vzpamatuje se ,ale marně . Asi po třech měsících před vánočními svátky si semnou dala schůzku .Chtěla, abych se vrátil . Přiznala se mi ke všemu ,nic jsem nechápal pro mne se mi zhroutil svět.Cítil jsem se podveden a hloupě .Po otevřené diskuzi jsem souhlasil ,že začnem znovu ,jelikoš máme třináctiletého kluka . Naš vztah trvá dodnes ,ale není den kdy na to nemohu přestat myslet.Už to není jako dřív ,mám k ní nedůvěru,nevážím si jí ,velký problém v sexu,nevím jak s tím bojovat .I když se oba snažíme ,máme se rádi ,tak jí to nedokážu odputit, ač bych strašně rád na vše zapoměl . Proto se na Vás obracím o radu co dělat a jak dál,dá se takhle vůbec žít .
  • 
14.8.2006 11:07:27
Dobrý den,
stalo se mi nedávno, že jsem skoro mému budoucímu manželovi, přišla na milostné sms. Ten den jsem mu neřekla nic, počkala jsem si dva dny, než jsem na něj udeřila a na ní taky, chtěla jsem to řešit s klidnou hlavou a nechtěla jsem aby mi tvrdil, že se nic nestalo, tak jsem si to promýšlela, problem je ten, že to bylo s mojí nejlepší kamarádkou a její manžel je nejlepší kamarád mého přítele a mají dvě děti a s jejich rodinou se známe moc dobře a jezdíme i k jeho rodičům. Jsou to moji dva nejbližší lidi a když jsem to řekla tý mojí kamarádce, nejdřív vůbec popřela to, že s ním něco měla. Pak jsem udeřila na přítele a ten nic nezapíral, řekl, že se spolu sešly, že si chtěla promluvit a i to, že se sešly párkrát, ale, že k sexu nedošlo, jenže ty sms vypovídaly trochu o něčem jiném, to mi řekly, že to byla spíš taková hra, já jsem to, ale za nějakou hru moc nepovažovala a jelikož jsem v tu dobu začala řešit i nějaké zdravotní problémy, řekla jsem, že ted musím řešit to co mi je. Už je to měsíc a zdravotní problémy jsem celkem vyřešila, ale začala jsem nad tím opět přemýšlet jestli jsem neudělala chybu, když prosily abych jim odpustila a já to udělala, pořád mě nahlodávaj myšlenky, že jim můžu věřit a také nemusím a já právě ted spíš pochybuju a bojím se, že se stejně scházej, nevím co mám dělat??
  • 
1.6.2006 11:38:26
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu, jak řešit moji situaci. Před půl rokem ode mě a našeho 17 ti letého syna odešel z domku, který jsme si společně postavili, po 19 ti letém manželšství můj muž. Jako důvod uváděl, že už nechce takto žít, ale jak žít chce,mi neřekl. Tvrdil mi, že v tom žádná jiná žena není, ale já jsem teď postupně zjistila, že v tom žena byla. Manžel se nejdříve nastěhoval do domku přítele jeho matky. Tam se však asi po třech měsících nepohodl a nastěhoval se ke své přítelkyni. Je to jeho kolegyně z práce, o 11 let mladší, se třemi dětmi ve věku od 5 do 11 let.
Manžel mi "na rovinu" sám nic neřekl, až jsem se ho zeptala, tak přiznal, že to tak je. Navrhla jsem mu, ať si odzkouší co potřebuje a až bude mít jasno v hlavě, své rozhodnutí mi řekne, že na to rozhodnutí počkám. Po celou dobu manžel přispívá mně a synovi na domácnost a splátky, které máme 2/3 svého platu, protože já bych ze svého výdělku vše nezaplatila. Jemu zbývá na živobyttí cca 5 tisíc korun měsíčně. Rovněž nechce ani prodat domek a rozdělit si peníze na půl, říká mi, že prodat dům by bylo to nejjednodušší, ale na druhou stranu už asi 2 x řekl, že se sem nevrátí.Se synem je v kontaktu, zařídí nám občas i nějaký nákup, pomůže s nějakou údržbou na domě. Když přijede pro syna a někam spolu jdou, já s nimi nesmím, ale když ho doveze, jde dál, dá si kávu, popovídáme si. Prohlíží si zahradu, dům - jakoby se mu po tom stýskalo. Synovi neřekl, že bydlí u přítelkyně, pouze mu řekl, že už nebydlí u své matky.
Vůbec nevím, jak mám jeho chování chápat. Ráda bych, aby se vrátil k nám domů. Nevím, jak se mám chovat. Napsala jsem mu asi 3 sms, kde jsem mu popsala, co cítím . Nevím, jestli jsem udělala dobře. On mi sám od sebe ani nezavolá ani nenapíše. Když volám já, mobil vždy vezme. Mám se snažit o nějaký kontakt nebo jen čekat? (pak ale nevím, zda se nevyplní přísloví "sejde z očí sejde z mysli").
Dnes jsem se s manželem domlouvala na nějakém nákupu, ten on udělá, zítra má přijet za synem a bere ho na večeři. Navrhovala jsem, že když je synův poslední Den dětí, jestli bych se k nim nemohla připojit a jít s nimi, řekl mi, že se mnou nejde, ale až se z večeře vrátí, půjde k nám domů dovnitř.
Moc vás prosím, zda by jste mi pomohl celou situaci rozebrat a poradil mi, jak se chovat dál. Také prosím, aby můj příspěvek nebyl zveřejňován, nerada bych , aby si o mém trápení četla manželova přítelkyně.
Moc děkuji Milena
  • 
15.12.2004 14:57:26
Vážený pane doktore, dostal jsem se do situace, kterou jsem si nikdy nepřál, aby se stala. Před dvěma měsíci mě manželka oznámila, že se se mnou chce nechat rozvést, protože už se mnou nemůže žít. Jsem pro ni nesnesitelný. Žili jsme spolu 12 let, z toho 7 let v manželství a taky se nám v tu dobu narodil syn. Lhal bych, kdybych tvrdil, že náš vztah nebyl problémový. Manželka má tu vlastnost, že nebyla nikdy moc schopna se s něčím svěřovat a vůbec něco řešit, kromě pár okamžiků, kdy stálé mlčení prostě nešlo vydržet. Vždycky jsem se snažil vycházet vstříc, komunikovat, ale ona mě skoro nikdy nebyla schopna odpovídat. Nejvíc se to prohloubilo po narození dítěte. Já po celou tu dobu věřil, že k něčemu dojde a nedá se říct, že bych čekal se založenýma rukama. Došlo během těch let k několika krásným "návratům" mé ženy, kdy jsme spolu prožili novou euforii a snad i něco jako lásku. Nikdy to ale nemělo dlouhého trvání. Potom zase ochladla a já zas jenom dál narážel do zdi. Nicméně i ty krátké okamžiky mi dodávaly sílu dál se snažit. Zhruba tak v posledním roce už jsem ten stav ale nedokázal vydržet, a tak jsem občas dělal věci natruc. Nebyl jsem nevěrný. Měl jsem potřebu upozorňovat na ten problém.
Nicméně teď jsme od sebe, já docházím domů vždycky ráno, abych odvedl kluka do školy, někdy v týdnu přijdu i na odpoledne a každý víkend aspoň na den s ním někam vyrazím. Moc se se synem milujeme a on to snáší hrdinsky, ale je jasné, že strašně trpí. Až zjistí, že je to všechno doopravdy ztracené. Zatím má vytvořenou svou představu, že se za čtvrt roku vrátím a oslavíme to.
Manželka se navíc v posledních dvou měsících našeho společného života zamilovala do mého bývalého kamaráda, který má taky rodinu, jeho žena je na prášky a navíc on zatím zůstává doma a dělá jim peklo.
Poté, co jsem zhruba nastínil svoji situaci, chtěl bych se zeptat na to hlavní, co ve mě stále čím dál víc zraje. Jednoduše si nedovedu představit život bez syna, myslím i ten všední, každodenní. Nejdřív jsem se snažil sám sebe přesvědčit, že dítě patří k matce a že jí to, i proto, že jí mám pořád strašně rád, prostě nemůžu udělat. Čím dál tím víc ale pociťuji obrovské zklamání, smutek a hlavně naštvanost. Vživotě jsem jí neublížil, nebyl jsem jí nevěrný atd. Ona mi navíc řekla, že mě už vlastně nemiluje už od doby dlouho před narozením syna. Chci syna vychovávat a trávit s ním život. Při představě, že ho dostane tamten... Je to ode mě asi sobecké a trapné, ale nemůžu jen tak přihlížet jak mi manželka chce ukrást syna a žít si dál jako by se nic nestalo.
Proto vás prosím o odbornou radu, jakou šanci mám syna při rozvodu získat, jaké jsou podmínky atd.
Děkuji moc za odpověď. Pavel
  • 
7.9.2004 15:27:35
Dobrý den, můj problém spočívá v tom,že můj otec si našel mladší přítelkyni a matku se teď snaží za každou cenu dostat pryč z domu.Nejsou rozvedeni ale dům je jeho.Zamiká jí pokoje a vydírá jí,bere jí společné věci.
Matka nemá kam jít ale on jí nenabídl byt,chce aby šla na ulici.Vzal jí všechny věci a dá se říct, že jí psychicky týrá.Prosím poraďte mi co mám dělat.


Děkuji
  • 
1.3.2004 23:53:02
Jmenuji se Alena a jsem stastne vdana ale nemohu zapomenout na byvaleho pritele.
Zacalo to takto, s manzelem jsme se poznali v cizine a chodily jsme spolu 2 roky a ted jsme skoro 2 roky vziti. Manzelstvi nam klape perfektne, zrovna si hledame baracek ve kterem si planujeme zalozit rodinu.
JENZE
Pred 4 rokama jsem ukoncila vztah s pritelem (o 12 let starsi) jen z duvodu, ze odjizdim do ciziny a nechtely jsme se na sebe vazat (nas vztah byl v tu dobu jen 6ti mesicni a dokonce spise z me strany jen po strance sexualni, ale z jeho strany -zivotni laska). On v te dobe byl rozvedeny se 7letou dcerkou, kterou vidal jen 1x za 14 dni (ja ji nikdy nevidela).
Ja jsem nakonec zustala v cizine a vdala se za cecha, kde ted stastne zijeme. Nevim, co ve me vrtlo, ale pred tydnem jsem jen tak z kamaradstvi poslala POUZE POZDRAVNOU smsku memu byvalemu, drive zminenemu pritely (on na me nemel zadny kontakt a email/internet je pro nej neznama vec). No a s nadsenim mi odepsal, tak jsme si behem 2 dnu vymenily asi 30 smsek kde on mi zacal psat o tom, jak vi o tom, ze jsem se vdala, ale ze porad na me musi myslet, ze pro nej jsem jen ta jedina a zlomila jsem mu srdce. Napsal mi i ze ma znamost a to jen tak na pul. Pise, ze nejradsi by si nafackoval, ze me tenkrat nechal jit... a take mi zacal pripominat ty nejkrasnejsi chvile co jsme spolu zazily -po sexualni strance je to ten NEJELEPSI CHLAP NA SVETE a take po sexualni strance stradam jeho kvality v mem muzi A TO DOST, jedna z poslednich smsek byla ...CHTEL BYCH TO S TEBOU ZAZIT ASPON JESTE JEDNOU. Ja si v duchu rikala "JA TAKY". Takova dulezita poznamka -ja mu nikdy na jeho zpravy neodepsala zpusobem, ze bych ho provokovala, spise naopak jsem se zachovala velice zodpovedne -porad jsem myslela na to, ze jsem preci vdana. Nakonec z smskovani byl telefonat, byly jsme oba velmi rozruseni, hlavne ja jsem byla z toho ze vola dost v soku. No a asi po 10ti minutovem rozhovoru telefonat spadl -volal mi z mobilu na mobil. -nevim, co se stalo. Kazdy den jsem vedela, ze az v cechach padne kolem 9vecer, zacne psat a ja jsem se uz moc tesila. V patek vecer napsal jen jednu smsku a to, cituji: "OMLOUVAME SE JESTLI JSEM TI ZPUSOBIL VCERA NEPRIJEMNOSTI.PRISTE TI DAM VEDET.ZAROVEN MAM VELKOU PROSBU,NEPIS MI DNES ANI O VIKENDU,JA SE TI OZVU PO NEDELI.PA" Vim, ze jel o vikednu za dcerkou, ale dneska -v pondeli- jsem netrpelive cekala na jeho zpravu a nic. Nemam tuseni jestli si mysli podle te smsky, ze jsem nastvana, ze mi volal bez toho aby me na to upozornil -byla jsem v praci kdyz zavolal. a treba ceka, ze se ozvu prvni ja...
No kazdopadne se cely den premaham abych mu nenapsala, myslim pri tom na manzela, ktery me opravdu miluje a kdyby se neco dozvedel, tak to nas vztah znici. Ale na druhou stranu, jsem na X tak natesena, strasne ho chci a rikam si, kdyz mu nenapisu, on treba taky prestane psat a bude vse zase jako drive. Ale nekde vzadu v me dusicky se probouzi touha po necem co nemohu mit vice a vice.

Poradite CO MAM DELAT ????? predem DEKUJI
  • 
28.7.2003 17:30:43
Po dlouholetém manželství, někdy dole jindy nahoře, ale relativně dobře fungujícím, byl můj muž zavražděn, když byl přistižen u své milenky jejím manželem.
Snažíme se vyrovnat s jeho smrtí, ale máme problémy - citové, finanční i právní.
Máte chuť si o nich se mnou popovídat?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.