| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O náušnicích a síle ženství

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 42 [Dalších 22 >>]
14.1.2002 3:19:55
Ještě než se mi narodilo první dítě, byla jsem rozhodnuta uši nepíchat. Až bude mít dítě rozum, ať o sobě rozhodne samo a já se mu budu snažit s tím pomoci, v době nastřelování to není takový problém a já sama si píchala dírky do uší v pubertě (další dvě :)) a nebolelo to. Důvodem proč jsem se tak rozhodla bylo zjištění akupunkturních bodů ucha a s tím ohrožení zejména akupunkturního bodu oka, při provedení špatného vpichu. V mém správném rozhodnutí mě utvrdila scéna z čekárny dětské lékařky, kde přinesla sestra dítě po tomto zákroku z ordinace, nebyl pěkný pohled na bezmoc toho dítěte, myslím si, že i tak si toho prožijí dost než se tady trošku zadaptují. A se zvolením správného bodu pro píchnutí ušních boltců by Vám mohl poradit pan Stanislav Flandera, i když je spíše proti píchání ušních boltců, má nějaké rekondiční a vzdělávací centrum v Praze, pokud tato informace nebude stačit zjistím víc.
Tereza, Alžběta 5 týdnů
  • 
22.11.2001 19:24:49
Já bych přeci jen ráda svojí holčičce nechala ouška píchnout. Mám desítky náušnic, které střídám jako doplňky k různým šatům. Patřím k těm šťastným, které z propíchnutých boltců žádné zdravotní potíže nemají. Moje babička uši propíchnuté nemá, i v jejím požehnaném věku je jí to líto, neboť má pokaždé spoustu práce sehnat nějaké klipsny, které jsou jen trochu nápaditější než "umělohmotné kolečko". A když už nějaké vyhmátne, většinou ji tlačí tak, ze tím vyvolané migrény jsou určitě srovnatelné s těmi způsobenými nešťastně napíchnutým nervovým zakončením. Ale každý jak uváží. Má někdo z příznivců propíchnutých uší zkušenosti se spoluprací odborníka na akupunkturu, případně může doporučit nějakého, který přímo zákrok provádí?

Děkuji,

Tereza
  • 
14.7.2001 17:29:44
Ahoj Moniko,
já už dvanáct let nenosím náušnice a dírky mi nezarostly. Musím pro to udělat něco speciálního (např. nějaké mastičky) nebo mám jenom smůlu? Díky za odpověď. Sylvie
Magda, 2 děti
  • 
13.7.2001 11:49:21
Souhlasím bezezbytku. Toť i můj názor na věc.
Mirka
  • 
13.7.2001 9:14:30
Musím se přiznat, že u nás je to stejné u zubaře - máme ovšem pana doktora s andělskou trpělivostí a vlastními dětmi...Přeju pevné nervy!!!
Darja, dcera 9 měsíců
  • 
12.7.2001 20:20:40
Naprosto souhlasím s názorem Kláry. Já se rozhodla tak, že nechám svou dceru, aby se pro naušnice rozhodla sama až na to bude mentálně zralá. Já sama si přála propíchnout uši ve dvanácti letech a dostala jsem to jako dárek k narozeninám poučená možnými pro i proti. Takže mi máma řekla, že nechce slyšet jednou výčitky, že mě nechala propíchnout uši a já mám kvůli tomu teď ten a ten problém. Ono je to dost individuální. Já zatim nemám problém žádný, ale moje 21 letá sestra měla šílené bolesti hlavy ničím neléčitelné, až jí jeden akupunkturu praktikující lékař řekl, že to má způsobené naušnicema. Vyndala je a za týden bylo po bolestech. Slyšela jsem, že dnes nechtějí doktoří píchat ouška před dosažením třetího měsíce. Každý se samozřejmě vždy rozhodne podle sebe. Já neměla to srdce při tolika očkováních dceři působit ještě další bolest. Nyvíc nemám potřebu ji identifikovat jako holčičku. Oblékám jí do modré, šedivé a ostatních "neholčičích" barev a vůbec mi nevadí, když si ji občas lidi pletou s klukem. Nikoho ale pro jeho rozhodnutí neodsuzuji. Jenom si myslím, že píchat naušnice miminku je zbytečné, protože ono z toho nemá rozum, takže to děláme vlastně pro své potěšení. A to mi připadá trochu sobecké. Znovu ale upozorňuji, že nikoho neodsuzuji. Když za mnou dcera v deseti letech příde, že chce naušnice, zachovám se jako moje máma. Vysvětlím jí možná pro i proti a vezmu ji za lékařem, který umí apkupunkturu.
Monika, 28, 16.tyden
  • 
12.7.2001 16:17:44
Souhlasim s vami,

Me osobne propichli u doktora usi v tak divnem miste (vysoko nad laluckem a blizko u hlavy), ze jsem se po dvaceti letech rozhodla, ze si ty stare dirky necham zarust a necham si nastrelit nove. To jsem taky udelala a teprve potom jsem byla se svymi dirkami spokojena. Ono se to nezda, ale kdyz mate dirky ve spatnem miste, nebo jednu vyse nez druhou tak je to hned videt, kdyz do nich date nausnice.

Zdravim vsechny paradnice, male i velke ;-)
Monika
Magda Silná
  • 
11.7.2001 21:26:01
Cítím to stejně, ani já nevím, jestli je to pravé dát naušnice píchnout teď. Myslím si, že holky je spíše chtít budou, a proto jsem to udělala. Věc jiná je, když budou chtít naušnice nenosit a ouška nechat zarůst, to ať si rozhodnou sami. Budou mít pouze tu možnost, že nemusí vnímat onu nepříjemnost s píchaním uší jako velké.
Magda Silná
  • 
11.7.2001 21:17:45
Děkuji za podporu. Plně s vámi souhlasím, dodala bych jen, kdo chce psa být, vždycky hůl si najde.
Magda Silná
  • 
11.7.2001 21:15:00
Děkuji za nový pohled na věc. Škoda, že jste nenapsala kolik máte dětí a zda máte tuto zkušenost zažitou na vlastní triko. Mám ráda přísloví které říká, že je jednoduché soudit toho, v jehož botách si neprošel nejméně jeden den.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 42 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.