| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Problémy ve školce

 Příspěvky 12 z 2 
  • 
8.6.2006 13:35:49
Dobrý den, mám obdobný problém. Dceři byly v únoru 3 roky a začala chodit na dopoledne do školy. Od malička co si pamatuju se dětí bála, když seděla v kočárku a dítě se přiblížilo spustila kři, při návštěvě dětského hřiště si začala balit hračky jen co uviděla, že by tam nějaké dítě chtělo jít. Nekdy jí žádné dítě nic neudělalo a přesto má z dětí hrozný strach. Do školky ještě pořád chodí s pláčem a každý den se ptá proč tam musí když se jí tam nelíbí. Do her se nezapojuje s dětmi nekomunikuje jen s paní učitelkou. Došlo to tak daleko, že jí museli ve školce vyčlenit vlastní stoleček a židličku na opačném konci jídelny, aby byla schopna se najíst. Dětí se bojí jak malých co začínají chodit a tak svých vrstevníků. Koho se nebojí jsou děti starší 6 let a výše a dospělí, s těma si povídá a je úplně jiná. Snažím se jí neustále brát mezi děti, ale s nulovým výsledkem. Pokud jdeme na návštěvu kde jsou děti sedí mi na klíně a když se dítě přiblíží buď se mi snaží vylézt na hlavu nebo se rozbrečí. Nevím co s ní jestli čekat až jí to přejde nebo navštívit psychologa. Jinak je zdravá, vnímavá, dobře mluví, má celkový rozhled, mohu se s ní bavit jako s dospělou, rychle chápe,je hodná, jen ten strach z dětí nevím jak překonat. Je to stresující i pro mne, když jí vodím do školky. Ostatním maminkám je nepříjemné když si jejich děti chtějí s dcerou hrát a ona brečí že se jich bojí, nemohu jim vysvětlit ,že se nebojí jej jejich dítě ale všech.
Děkuji za odpověď.
  • 
14.5.2006 1:16:05
Dobrý večer
Martínek se strašně bál dětí od roku. Nevíme proč, nepomáhalo nic. Když viděl chodící dítě do 3 let, plakal, schovával se, pak před nimi bránil brášku. V asi 3,5 letech to konečně překonal, ale pořád je ostražitý, i ve vztahu k dospělým a hned tak se s někým nebaví. Ve školce je docela samotář. Podle mých zkušeností s tím domluva nic neudělá. Nám se nepodařilo zjistit, co se stalo, proč se začal bát. Byl přece jen moc malý. Chodila jsem s ním ven, zvykl si na jednoho mladšího kamaráda, napřed se ho ale taky strašně bál, pak si hrabal v písku vedle něho a dnes jezdíme i na výlety. Pak už byl ochotný být i vedle dalších dětí, ale vždycky byl rád, když slyšel, že jsem s ním a hlídám ho, že se postarám, aby se mu nic nestalo. Odmítal půjčit kočárek s bráškou jiným dětem, školka se mu líbila, ale jen prázdná třída bez dětí. Jestli vašeho syna ve školce k něčemu nutí, jen mu to znechutí a znesnadní navázat komunikaci, zkuste se s učitelkou domluvit, ať ho nechá jen pozorovat, třeba se za měsíc nebo dva zapojí sám.
Nejsem odborník, ale mám podobnou zkušenost. Veronika


 Příspěvky 12 z 2 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.